AKTUELNO

Premijera filma "Oluja" scenariste i reditelja Miloša Radunovića, o tragičnom progonu Srba iz Hrvatske, biće održana sutra, 17. januara u Mts Dvorani u Beogradu, najavila je za Pink autorska ekipa ovog ostvarenja.

Radunović je za Pink izjavio da je veoma zadovoljan svojim prvim dugometražnim igranim ostvarenjem, i da je realizovan onako kako je želeo.

- Odlično je krenulo sve karte su rasporodate - rekao je Radunović, dodajući da je dobio odličan komentar povodom filma koji glasi "Ako se mi ne sećamo žrtava, ko će".

Foto: TV Pink Printscreen

Film je baziran na istinitim pričama ljudi koji su preživeli akciju "Oluja".

Drama o ratu ispričana je iz ugla običnog čoveka, čiji je jedini cilj da zaštiti i sačuva svoju porodicu.

U želji da spreči dalje napade na selo, gde je zamalo ostao bez sina Petra, Ilija formira diverzantsku jedinicu sa ciljem da uništi neprijateljsko gnezdo odakle se selo napada.

U toj bici za opstanak, junaci iz filma vode i svoje lične bitke, a njihove porodice bivaju primorane da napuste svoje domove i potraže spas u nepreglednoj koloni koja kreće ka matici, ka Srbiji.

U glavnim ulogama su: Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Marija Pikić, Novak Bilbija, Davor Janjić, Slavko Labović, Ivan Vujić i drugi.

Glumac Jovo Maksić je i sam prošao kroz rat 90- tih i Oluju.

Foto: Printscreen YouTube/Oluja.Official

"Oluja" je svedočanstvo najvećeg stradanja jednog naroda posle Drugog svetskog rata, obiluje scenama sa dramaturgijom koja tera publiku da ga gleda bez treptaja.

Autori navode da se film ne bavi političkom propagandom već sudbinama pojedinaca koji su prošli strahote rata, dodajući da je film i pre premijere izazvao burne reakcije u hrvatskim medijima.

Svečana premijera filma Miloša Radunovića “Oluja” uz prisustvo dela autorske i glumačke ekipe biće održana u sredu, 18. januara u 20 časova u MTS dvorani.