AKTUELNO

Na kraju godine imali smo 14.000 tona mazuta u robnim rezervama, a država je kupila još 30.000 tona mazuta, naglasio je ministar trgovine.

Energenata imamo dovoljno, skladišta robnih rezervi su napunjena do vrha i našim građanima ćemo obezbediti da u bilo kojim vremenskim uslovima svi domovi u našoj zemlji budu topli, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas održao sastanak u prostorijama skladišta naftnih derivata Požega u Požegi, za potrebe Republičke direkcije za robne rezerve.

- S obzirom da smo na kraju ove godine imali 14.000 tona mazuta u robnim rezervama, država je kupila još 30.000 tona mazuta kako se "hladna“ zima sa Istoka Evrope ne bi prelila i na našu zemlju i time pokazali, da kao država, posledice krize sa kojim se suočava cela Evropa, držimo pod kontrolom - rekao je Momirović.

Tokom današnje posete Požegi, ministar je obišao i kompaniju za proizvodnju kožne galanterije Princ Leather, održao sastanak sa menadžmentom i tom prilikom je istakao da je ovo jedna ozbiljna porodična kompanija, kao i da je za opštinu Požega, koja se neverovatno razvila u prethodnom periodu, bitno da kompanije poput ove moraju još više da rastu, da dobiju još bolju perspektivu, zapošljavaju još više ljudi i steknu još veće profite.

- Vlada Republike Srbije će uvek stajati iza domaćih brendova, jer je naš cilj da stvorimo uslove kako bi upravo ovakve kompanije mogle da se razvijaju - naglasio je Momirović.