AKTUELNO

Noćas na Zvezdari dočekani su roditelji i mladi fudbaleri koji su napadnuti na dečijem turniru fudbala u Sarajevu.

Mladi fudbaleri, njihovi roditelji i članovi stručnog štaba stigli su noćas na Zvezdaru. Dočekali su ih članovi porodice, familije, prijatelji i sugrađani koji su hteli da im pruže podršku posle sramnog napada koji su doživeli na Šampion junior kupu.

Mladi sportisti su imali prvi doček u životu kao pravi pobednici: uz povike "šampioni", predivni vatromet, baklje i pesmu. Poneki roditelji nisu uspevali da sakriju suze radosnice jer vide svoju decu za koju su strepeli dva dana, od kada se incident dogodio. 

Huligani su sa fantomkama na licima upali u hol hotela, gde su bili smešteni dečaci iz beogradskog Fudbalskog kluba Zvezdara i njihovi roditelji. Bacili su suzavac, upalili su baklje i pokušali su da otmu zastavu sa ćiriličnim natpisom „Zvezdara".

Prilikom napada, jedan od roditelja zadobio je lakše povrede nožem. Naime, njega su uboli u butinu, ali mu je ukazana hitna medicinska pomoć. Roditelji i predstavnici fudbalskog kluba Zvezdara nameravali su da napuste turnir posle incidenta, ali su zbog mališana ipak ostali na takmičenju.

Ovom napadu na roditelje prethodio je verbalni napad i na samu decu. Za vreme utakmice u sali grupa dečaka iz Splita, koji su takođe učestvovali na ovom turniru skandirali su "Ubij Srbina".

- To skandiranje se dogodilo na utakmici beogradske Škole fudbala `Nika T6`. Skandirala su deca iz Splita, 2015. godište, a njihov trener je bio korektan i odmah ih je umirio", rekao je jedan od roditelja.Mali fudbaleri dočekani! Šampioni!00:00/00:10

Incident se dogodio 14. januara uveče u sarajevskom naselju Ilidža, posle utakmice na Šampion junior kupu, međunarodnom fudbalskom turniru za dečake. U pitanjuje  tradicionalni junior kup Sarajevo na kojem učestvuju deca od 2008. do 2015. godišta.