AKTUELNO

Tačno mesec dana je prošlo od kako je nestala Ilinka Dujović iz Priboja. Njan otac Dalibor sve vreme je traži i to u većini slučajeva sam. Najveću pomoć do sada je imao od članova Rafting kluba koji su sa njim na čamcu pretraživali Lim. Međutim, pomaka nema. Otac kaže da je iz dana u dan sve teže, ali da odustati neće dok svoje dete ne pronađe.

"Nas četvorica sa dva čamca otići ćemo danas do Rudog i ponovo pretražiti teren. Ostavljen sam sam iako smo odmah po Ilinkinom nestanku obavestili sve nadležne državne službe, niko se nije javio. Sećam se prošle godine kako su svi bili angažovani u potrazi nestalog dečka iz Hrvatske, naravno i trebalo je, da bi se dete što pre pronašlo. Ali, ni ja ne znam gde mi je dete. Da li je živa?

Sam pretražujem teren, rasterujem ptice i životinje misleći da će je možda napasti ukoliko je negde u blizini. Tugu i bol koju osećam ne mogu opisati rečima, ali i ni tu nemoć jer sam ostavljen skoro od svih. Кao da život mog deteta nije vredan", rekao je za RINU Ilinkin otac Dalibor.

Foto: RINA

Pomoć u ljudstvu do sada je stigla samo iz Republike Srpske, a ovaj namučeni čovek kaže da im je zauvek zahvalan jer su mu pomogli u najtežim trenucima. Dodaje da samo želi pronaći svoje dete i da je još jednom zagrli.

"Nadam se da će neko od nadležnih čuti moj vapaj i pomoći mi. Stupio sam indirektno u konatakt sa Žandarmerijom i valjda će doći da zajedno potražimo Ilinku. Кrajnje je vreme. Najavili su snegove, reka Lim tada postaje još nepredvidljivija. Zato, molim još jednom za pomoć", apeluje Dalibor u nadi da će ga neko čuti.

Autor: