AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Tehničku školu "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu.

Predsednik Vučić je razgovarao sa učenicima i nastavnim osobljem povodom slučaja vršnjačkog nasilja koje se dogodilo u ovoj školi.

Vučić je zahvalio nastavnom osoblju na brizi o našoj deci, ocenivši da je to dobra škola, a jedna od prvih u kojima se primenjuje koncept dualnog obrazovanja. On je najavio i da će ova škola imati posebnu podršku.

Foto: Tanjug

- Nisam od onih koji drže pridke. Sem veština i znanja ovde stičete i prijatelje. Bogati ste koliko imate znanja, ali i drugara i prijatelja. Potrebno vam je prijateljstvo, ne možete uvek da računate na porodicu. Moja je molba za vas da onoliko koliko želite da budete poštvani, pokažete poštovanje - rekao je Vučić učenicima.

- Molim vas da budete hrabri u postavljanju svojih ciljeva i da poštujete ljude oko sebe - dodao je predsednik Srbije, ukazavši da se vršnjačko nasilje dešava se u svakoj školi i to nije nikakva tajna.

Prema njegovim rečima, u smislu prevencije nije loše da nekada vidimo kako to užasno izgleda, i koliko je teško onome ko je doživeo nasilje, ali i kakve kazne očekuju one koji su učestvovali kako se to ne bi ponovilo.

- Molim vas da dobru vrstu ljudskog odnosa sačuvate ne samo za svoje u kući, već i za drugare u školi - poručio je Vučić učenicima i rekao im da budu vredni, da uče i da će posla za njihovu struku biti.

- Niti mogu nešto loše da kažem, da vodim hajku protiv dece koja su počinila nasilje, mogu da ih zamolim da brinu o drugarima i da ih poštuju - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije je ocenio da je jedan od načina da se problem teši razgovor. - Mislim da je razgovor to što pomaže. Mislim da imamo malo vremena za razgovor, brži je život znam to i po svojoj deci - primetio je Vučić.

- Tek sam posle saznao da su u učionici bili i počinioci nasilja i žrtva i moja poruka za njih je ista - čuvajte svoje drugare. Osim porodice potrebni su vam i prijatelji. To se dešava u gotovo svakoj školi, dešavalo se svima od nas. Dobro je što je to ponekad ogoljeno, možemo da osudimo takav čin, i teže će se neko usuditi na takav čin - rekao je Vučić.

- Divim se roditeljima koji su uspeli to da izdrže. Kada god nekome mislite da učinite nešto loše, razmislite kako bi vama bilo. Da li deca u ovim godinama žele to da razumeju to je druga stvar...Čuli su, a kada bi to i na desetine puta kod kuće bilo bi drugačije - istakao je Vučić.

#Aleksandar Vučić

'