AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je danas telegram saučešća ministru odbrane Grčke Panosu Kamenosu povodom žrtava poplava koje su pogodile zapadna predgrađa Atine.

Vulin je u telegramu izrazio spremnost Srbije da Grčkoj ponudi pomoć i svaki vid podrške, radi prevazilaženja problema koje je izazvala vodena stihija.

- Duboko su me potresle vesti o poplavama koje su paralisale život u Atini i smrti nedužnih ljudi. Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ali i građani Srbije, iskreno saosećaju sa prijateljskim narodom Grčke, kazao je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

Vulin je ocenio da je "neophodno da sve zemlje regiona ubrzano rade na uspostavljanju saradnje i u oblasti vanrednih situacija".

U poplavama u zapadnim predgrađima Atine nastradalo je dvoje ljudi, puteve su prekrile reke blata i smeća, a poplavljene su kuće i firme.

Vatrogasci su primili 340 poziva za pomoć pri ispumpavanju vode iz zgrada i za spasavanje ljudi posle jake oluje.

Lokalne vlasti su zatvorile škole u područjima Mandre, Nea Peramosa i Megare, a pristup je bio onemogućen na delovima autoputa između Atine i Korinta.

#Aleksandar Vulin

#Grčka

#Poplave

'