AKTUELNO

Кad je Željko Radić, koji je rodom iz naših krajeva, ali nastanjen u Frankfurtu. krenuo na pecanje sa bratom i prijateljima u primorsko mesto Ribe Roja Debre Taragona u Španiji, nije očekivao da će mu taj događaj zauvek ostati urezan u pamćenju.

Sa teškom opremom i uz pomoć domaćina Gorana i pratnju profesionalnog ribolovca Milana Panića nasred vodene površine uspeo je da savlada pravu neman.

- Stajao sam na čamcu i oko pola 11 uveče samo sam odjednom osetio prejak udarac. Delovalo je kako da mi se čitava podmornica zakačila za mamac. Tada je borba počela i trajala preko sat vremena. Znao sam da je ulov izuzetne veličine. To se osećalo na štapu. Pokušavao sam na sve načine da se izborim sa tim podvodnim džinom. Ruke i leđa su mi pucali od bolova. Čamac se vrteo i za dlaku sam izbegao da upadnem u vodu - priča Željko.

Foto: RINA

U jeku borbe sa kapitalnim primerkom uspeo je nekako da preskoči u drugi čamac i nastavio da ga izvlači. Poslednjih minuta situacija je bila toliko teška da je i sam pomišljao da odustane, ali ipak sreća i snaga bile su na njegovoj strani.

- Кad smo izvukli ribu napolje videli smo da je u pitanju som džinovskih razmera. Stavili smo ga na vagu i izvagao je 105 kilograma, a njegova dužina bila je dva metra i 60 centimetara. To je najveći primerak koji sam ikad video u životu, a ne ulovio. Pecam sedam godina i bilo je tu lepih primeraka od 50 kilograma, ali ovoliki som ne - rekao je Željko.

Ovaj nesvakidašnji ulov ribolovci su proslavili jer zaista su imali povoda. Željko dodaje da je borba sa ovom vodenom grdosijom najteži fizički posao koji je u životu uradio.

Foto: RINA

- Sedam dana nakon borbe sa džinovskim somom morao sam da odležim. Ruke, noge i leđa su bili u bolovima. Svakako, trud je vredeo, jer je ovo bio trofej, ali i ribolov za pamćenje - zaključuje Željko.

#pecanje

#Željko Radić