AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovodiće tokom praznika mere pojačane kontrole sa posebnim akcentom na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenja brzine, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nekorišćenja propisane zimske opreme.

Takođe, već nedelju dana unazad vrši se posebna kontrola parking mesta namenjenih za osobe sa invaliditetom.

Goran Radenković iz Uprave saobraćajne policije kaže da u poslednjih nedelju dana jeste sankcionisano čak sedemdeset troje nesavesnih vozača koji su se parkirali na nedozvoljena mesta. Kako je istakao, 60 vozila je odnešeno, dok je 13 vozača sankcionisano na licu mesta, jer su se pojavili tokom intervencije policije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Propisana kazna zakonom je 5.000, s tim što se počiniocu daje dozvola, da ukoliko kaznu plati u roku od osam dana, uplati pola sume. Imamo dva načina postupanja kada je policijski službenik sa radnicima JKP servisa, kada je nalicu mesta dizalica, i drugi je kada policajac putem video-nadzora uoči prekršaj - rekao je on, pa dodao:

- Odnošenje vozila je od 6.000 do 20.000, u zavisnosti od težine vozila - kaže Radenković.

Akcija se nastavlja, a pored ove pojačane akcije, ono što treba naglasiti je da se tokom cele godine vrši kontrola, što je slučaj i sa kontrolisanjem parkiranja na trotoarima.

- Propisi se najviše krše u blizini TC, pijaca i ugostiteljskih objekata - dodao je on.

Autor: