AKTUELNO

Danas je u Pokrajinskoj vladi potpisan ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji objekta izgrađenog 1960. godine i nadograđenog 1982. u kompleksu instituta u Sremskoj Kamenici – Kamenica 1, vredan više od 1,3 milijarde dinara.

Reč je o višegodišnjem projektu koji će finansirati Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i koji će se izvoditi u tri faze: spoljno uređenje ispred glavnog ulaza u okviru kompleksa instituta u Sremskoj Kamenici, rekonstrukcija krova i rekonstrukcija fasade zgrade Kamenice 1.

„Nastavljamo sa ovim veoma važnim poslom. Imamo pun kontinuitet i očekujemo završetak radova 2024. godine. Naša obaveza i odgovornost jeste da izdvojimo novac za ovu investiciju jer se ovde leče najteži pacijenti“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Predsednik je istakao da nesmetano i u planiranim rokovima teče izgradnja objekta Kamenice 3, te da su u toku i završni radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u kompleksu instituta u Sremskoj Kamenici.

Prema Mirovićevim rečima, proteklih godina, uz podršku Vlade Srbije nabavljena je najsavremenija medicinska oprema za potrebe instituta.

Foto: Vojvodina.gov.rs

„U januaru nas očekuju i nove procedure – izdvojili smo 300 miliona dinara za unutrašnje radove na Kardiohirurgiji, a u junu ili julu izdvojićemo novac za izgradnju parking garaže sa 400 mesta u kompleksu instituta, kao i za spoljno uređenje kompleksa. Imamo jasan plan da ceo ovaj posao završimo za dve i po godine jer je ovo jedan od prioriteta Pokrajinske vlade i u narednom periodu“, naglasio je Mirović.

Direktor Instituta za plućne bolesti Vojvodine Ilija Andrijević izjavio je da će realizacija ovog projekta unaprediti i poboljšati kvalitet rada i uslove lečenja pacijenata u sva tri instituta u Sremskoj Kamenici.

„Kamenica kao simbol zdravstva u Vojvodini zaslužuje ova ulaganja“, rekao je Andrijević i istakao da u objekat Kamenice 1 nije ulagano u spoljne radove od 1960. godine, te da je zbog problema sa krovom dolazilo i do obustave operativnih programa.

Ugovor su potpisali direktor Instituta Ilija Andrijević i direktor izvođača radova „Gat d.o.o.“ Novi Sad Dejan Slijepčević.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić.

#Igor Mirović