AKTUELNO

U organizaciji Udruženja neurohirurga Srbije i Klinike za neurohirurgiju VMA, od danas do 10. decembra na Vojnomedicinskoj akademiji biće održan osmi godišnji sastanak Udruženja neurohirurga Srbije sa međunarodnim učešćem pod nazivom "Current concept in military neurosurgery - The state in the field", saopštili su organizatori.

Predavači će biti predstavnici neurohirurških klinika i odeljenja iz Srbije, regiona i sveta, kao i predsednici i predstavnici međunarodnih i kontinentalnih asocijacija.

Taj skup predstavlja prvi sastanak neurohirurga koji je u potpunosti posvećen vojnoj neurohirurgiji, ne samo u našoj zemlji već i u celom svetu, ističe se u saopštenju.

Više od 140 stranih predavača prezentovaće najnovija dostignuća iz oblasti i omogućiti učesnicima upoznavanje sa savremenim trendovima i dobrim praksama struke i nauke, čime će doprineti unapređenju kompetencija i promociji nauke i veština, a sve u cilju poboljšanja obrazovnih i stručnih standarda.

Stečena znanja će omogućiti primenu najnovijih dostignuća u svakodnevnoj praksi, upoznavanje sa savremenim metodama koje se koriste u dijagnostici i hirurgiji i multidisciplinarni pristup lečenju pacijenata, što će značajno uticati na poboljšanje kvaliteta života pacijenata.

#VMA

#neurohirurgija