AKTUELNO

Sastanku Štaba za vanredne situacije, povodom informacija o pojavi crnog pantera u tom gradu, prisustvovali su predstavnici svih nadležnih službi, Udruženja lovaca i pripadnici Policijske stanice Vrbas.

Opštinski Štab za vanredne situacije Vrbasa održao je sednicu posle informacija da je crni panter viđen na teritoriji te opštine. Na društvenim mrežama pojavili su se novi snimci na kojima se navodno vidi ta životinja, a pojedini mediji tvrde da je uočen i u Srbobranu.

Sastanku Štaba za vanredne situacije, povodom informacija o pojavi crnog pantera u tom gradu, prisustvovali su predstavnici svih nadležnih službi, Udruženja lovaca i pripadnici Policijske stanice Vrbas, prenosi Politika.

„Opština Vrbas će dodatno pojačati koordinaciju sa susednim lokalnim samoupravama, odnosno okružnim i pokrajinskim instancama kako bi reakcija bila što delotvornija i ažurnija“, rekao je posle sastanka Štaba Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas.

On je objasnio da u Udruženju lovaca smatraju kako je malo verovatno da je crni panter stigao u atar opštine Vrbas, ali i pored toga, informacija o tome se „proverava veoma pažljivo i odgovorno“.

Foto: TV Pink Printscreen, Pixabay.com

„Budući da je informacija izazvala uznemirenje jednog dela javnosti, mi smo uključili sve referentne i relevantne službe i institucije. Njihov stav je da postoje mnoge nelogičnosti u snimku koji je objavljen na internetu i da postoji mala verovatnoća da je snimak autentičan, ali se proveri informacija pristupilo s velikom pažnjom i odgovornošću. Ukoliko lovačka organizacija i druge stručne službe budu procenile da za tim ima potrebe, biće organizovana potraga kako bi se otklonile sve sumnje“, rekao je Rojević, prenosi „Dnevnik“.

„Opština Vrbas će dodatno pojačati koordinaciju sa susednim lokalnim samoupravama, odnosno okružnim i pokrajinskim instancama kako bi reakcija bila što delotvornija i ažurnija“, rekao je posle sastanka Štaba Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas.

U međuvremenu, pojavio se još jedan snimak na društvenim mrežama za koji se tvrdi kako je na njemu crni panter u Vrbasu. Na njemu se vidi nešto što nalikuje na veliku crnu mačku, a kao lokacija je potpisan Šlajz u Vrbasu.

Foto: Twitter.com/Kalabaster

Takođe, pojedini mediji objavili su fotografije za koje tvrde da prikazuju crnog pantera u Srbobranu, koji se nalazi na oko 11 kilometara od Vrbasa vazdušnom linijom, ali ih deli auto-put Novi Sad-Subotica, pa bi zver morala da pređe tu prometnu saobraćajnicu kako bi stigla od Vrbasa do Srbobrana.

Podsetimo, očevici su prvo prijavili da su videli crnog pantera u okolini Apatina, kod mesta Sonta i kod banje Junaković.

Meštani sumnjaju da se radi o crnom panteru koji je navodno prošle godine pobegao u Mađarskoj, kod grada Kiškunhalaša na jugu te zemlje, gde su ga, kako tvrde mađarski mediji, snimile i nadzorne kamere.

Autor: