AKTUELNO

Na molbu građana opštine Rakovica postavljen je znak za merenje brzine u ulici Pilota Mihajla Petrovića kako bi se povećala bezbednost u saobraćaju.

“Na ovom mestu su česte saobraćajne nezgode bez obzira na to što smo putem infrastrukture i saobraćajne signalizacije uradili sve da bismo preventivno delovali, ali uvek postoji još više što možemo kako bismo sačuvali živote. Stoga je opština, na predlog građana, postavila i ovaj merač brzine", izjavio je Miloš Simić, predsednik GO Rakovica.

Foto: Foto/GO Rakovica

Gradska opština Rakovica godinama unazad sprovodi akcije i kampanje koje za cilj imaju da podignu nivo bezbednosti saobraćaja. Pored saradnje sa Sekretarijatom za saobraćaj i Agencijom za bezbednost saobraćaja, opština Rakovica podržava i projekte udruženja i tako sa udruženjem “Budimo bezbedni” ima dugogodišnju saradnju.

“Vrlo rado podržavam ovakve akcije pogotovo kada imamo zajednički cilj, a to je povećanje nivoa bezbednosti u saobraćaju i preventivno delovanje kako bismo sačuvali živote. Mislim da će ovaj merač pomoći tome, ali treba stalno da radimo na prevenciji i verujem da će se naša saradnja nastaviti u tom smeru.” rekla je Dea Đurđević

Foto: Foto/GO Rakovica

U obilasku ulice zajedno sa članom opštinskog veća, Novicom Barjaktarovićem, razgovarali su sa građanima i razmenili mišljenja i ideje o poboljšanju bezbednosti u saobraćaju.

Autor: