AKTUELNO

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić sa članicama Opštinskog veća i voditeljkom Deom Đurđević obišao je Sigurnu kuću u Beogradu.

Tom prilikom razgovarali su sa koordinatorkom Savetovališta protiv nasilja u porodici, Vesnom Stanojević i štićenicama Sigurne kuće.

Mališanima i korisnicama Sigurne kuće oni su doneli prigodne poklone.

Foto: GO Rakovica

- Svi možemo individualno doprineti borbi protiv nasilja nad ženama! Edukovati se, prijaviti nasilje, pomoći nekom ko se trenutno bori i preživljava nasilje, uputiti ga kako da reaguje. Nasilja ima mnogo više nego što je prijavljeno i moramo da ohrabrimo žrtve da prijavljuju nasilnike, jer trpeti nasilje nikada nije rešenje. Primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici je dala pozitivne rezultate. Ipak, još dosta moramo raditi na prevenciji kako bismo sprečili uzroke nasilja, a ne posledice. Za nasilje u porodici nema opravdanja, naša Opština je u prošlosti pomagala Sigurnu kuću, a to će raditi i ubuduće – ističe predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić.

Koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević zahvalila se na donaciji istakavši da je Opština Rakovica uvek davala veliku podršku.

Foto: GO Rakovica

- Naš zajednički cilj je da se ove žene osnaže, osamostale i da nastave da žive sa svojom decom dalje od nasilja koje su trpele - istakla je Stanojevićeva.

- Nasilje nije rešenje. Molim sve žene da odmah prijave nasilnika i država će reagovati. Jedino tako mogu da spasu svoj život i počnu da žive kako zaslužuju - izjavila je Dea Đurđević

#Dea Đurđević

#Porodično nasilje

#sigurna kuća