AKTUELNO

Učenik I.K. (17), koji je snimao incident sa profesorkom u Tehničkoj školi u Trsteniku se ispisao iz ove škole.

I za njega, kao i za učenika koji je izmakao stolicu profesorki N.Ž.(17) i za učenika M.M. (18), koji je , takođe snimao incident, jednoglasno je predloženo-isključenje.

Iako je bilo ispisivanja, Nastavničko veće je stava da u zakonu piše da ostaje da vodi disciplinski postupak. Kako saznajemo, polemisalo se i o pokušaju obustave vaspitno-disiciplinskog postupka u slučaju N.Ž, za koga je priložen dopis o zdravstvenim, psihičkim tegobama.

Otac N.Ž. je čak doneo jutros i dopis da je njegovom sinu hitno potrebna hospitalizacija, pa disciplinska komisija bez njegovog prisustva nije mogla da se izjasni.

Ipak, nastavnici su na sednici Veća institirali da se iznese neki stav i on je na kraju iznesen-da se isključi i on.

Ova tačka dnevnog reda bila je druga na sednici, označena kao “analiza ponašanja učenika i izricanje vaspitno-disciplinskih mera”. Kao treća tačka navedeno je “određivanje aktivnosti društveno-korisnog, odnosno humanitarnog rada za učenike kojima je izrečena mera Ukor Nastavničkog veća”.

Sednica je još uvek u toku. Detaljnije informacije mogu se očekivati za oko pola sata.

Da podsetimo, u incidentu koji se odigrao u popodnevnoj nastavi 9.novembra, N.Ž(17) je,da podsetimo, izmakao stolicu profesorki,koja je potom pala na pod. M.M.(18)i I.K.(17)su događaj snimali, mobilnim telefonima, odnosno uživo je prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber porukama deljen snimak u drugom slučaju. Nakon što je profesorka pala na pod, đaci su se smejali.

Ponašanje učenika ranije su osudili Aktiv drektora svih škola u Trsteniku,Ministarstvo prosvete,brojni školski kolektivi,Unija sindikata prosvetnih radnika, Centar za socijalni rad u Trsteniku.Kako je za “Novosti” ispričala profesorka prošle nedelje, snimak je odmah video njen sin, koji je bio u trenutku incidenta u učionici preko puta.

Autor: