AKTUELNO

Porodica Ćirić, koja je u nedelju izbačena iz stana u Surčinu nakon što im je stanodavac promenio bravu jer je komšijama smetala dečja graja, našla je privremeni smeštaj, pa su deca nakon jedne noći provedene u kolima u Bojčinskoj šumi ponovo prespavala u toplom.

Kristijana Ćirić je u petom mesecu trudnoće, a nju je sa suprugom i četvoro dece privremeno primio u svoj dom na Novom Beogradu deda njenog muža. Porodica i dalje pokušava da pronađe stan. Stanodavac ih je nakon dve godine izbacio na ulicu, iako su uredno plaćali kiriju od 200 evra. Prema Kristijaninim tvrdnjama, nisu imali ugovor jer sprat na kojem su živeli nije bio legalizovan.

- Odlučio je da nas iseli. Dao nam je rok da što pre nešto nađemo, i to je bio njegov rok, bez ikakvog datuma niti bilo čega - rekla je Kristijana.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je istakla, optužbe stanara da su kao porodica bučni, nisu osnovane, jer se dešavalo da ih komšije prijave, iako oni u datom trenutku, nisu u stanu.

- Deca misle da se zovu "nemoj" - rekla je ona.

Cvetko Sarić, stanodavac koji je porodicu izbacio iz stana, u svemu što se dogodilo, ne vidi nikakav problem.

- Problem su njih dvoje. Imaju četvoro dece, gde muž ima kuću i sve, i napustila je sve to. Pobiju se noću u tri sata, ja pričam šta mi pričaju stanari... On beži od nje, priča "Ubiću se" Pa kaže da će da zapali stan - priča Sarić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ova porodica trenutno živi u stanu od 30 kvadrata, a cela porodica spava u jednom krevetu. Majka dodaje da je najvažnije da se porodica slaže, i da nemaju nekih većih problema.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, nakon izbacivanja iz stana, ova prodica je prvu noć prespavala u automobilu, nakon čega su se stacionirali u stanu u kom se sada nalaze.

Nismo želeli ljude da stresiramo u sred noći i da im stvaramo šok - objašnjava Kristijana zašto su odabrali automobil kao privremeno prenoćište.

Foto: TV Pink Printscreen

Opština Grocka ponudila je pomoć porodici, a Dragan Pantelić, predsednik opštine, istakao je za TV Pink da će porodici Ćirić ponuditi nekoliko modaliteta, odnosno kuća i opcija, koje će sami moći da biraju, shodno njihovim potrebama.

- Tu smo da aktiviramo naših pet, šest ljudi koji traže kuće, da deca imaju dvorište i mir - rekao je Pantelić.

Autor: