AKTUELNO

Premijerka Ana Brnabić izrazila je danas zahvalnost NALED-u zbog velikih zasluga za napredak Srbije po pitanju izdavanja građevinskih dozvola.

Brnabić je na konferenciji o predstavljajnju rezultata na Duing biznis listi rekla da je zadovoljna što je Srbija napredovala na toj listi Svetske banke i što se sada nalazi na 43. mestu, a govorila je i o elektronskim građevinskim dozvolama, primetivši da je u toj oblasti ostvaren veliki napredak.

"Velike zasluge idu NALED-u, koji je direktno pomogao u realizaciji ove reforme", rekla je Brnabić.

Najavljujući obraćanje ministarke Mihajlović na ministarskom panelu u okviru konferencije Duing biznis 2018 - Dijalog sa Vladom Srbije i institucijama: Put do konkurentnijeg okruženja, moderatorka je navela da je Ministarstvo građevinarstva zaslužno za napredak na Duing biznis listi i za izdavanje elektronskih dozvola.

Mihajlovićeva je zahvalila "što je primećeno" da je to i uspeh ministarstva.

"Mislim da nije važno ko je zaslužan, jer je to fantastičan rezultat jednog vrednog iskusnog i uigranog tima, koji nije mogao da se sprovede bez volje vlade", primetila je Mihajlović.

Srbija je deseta na svetu po izdavanju građevinskih dozvola, objavila je juče na preš konferenciji u Vladi Srbije Mihajlovićeva, a to je između ostalog bila i tema današnjeg skupa u Beogradu, kojem je prisustvovala premijerka.

Foto: Tanjug

#Dozvola

#Gradilište

#Srbija

'