AKTUELNO

Izbacivanje iz škole nije rešenje, jer to toj deci ne znači ništa, rekao je za Novo vikent jutro Jovane Jeremić, Bojan Panaotovićm, sociolog.

Panaotović je, komentarišući nasilje nad profesorkom u školi, koje se dogodilo pre neki dan, rekao da te stvari moraju da se seku u korenu, dodaje da direktor škole, psiholog, pedagog i policija moraju da reaguju.

- Imamo slučajeve gde se neki učesnici dobro ponašaju kod jednog a prave ovakve stvari kod drugih profesora, što nikako ne opravdava to ponašanje, ali svakako ima i do profesora – rekao je Panotović.

Kako kaže, izbacivanje iz škole nije rešenje, jer to njima ništa ne znači.

Foto: TV Pink Printscreen

Dijan Miletić, direktor Centra za društvenu stabilnost, rekao je da ono što primećuje jeste da mnogi profesori rade po nekoj inerciji, dodaje da imamo veliki problem i sa kvalitetnim predavačima.

- Kriterijumi za nastavnike treba da budu mnogo veći – rekao je Miletić.

Panaotović je rekao da svakako profesorima niko ne sme da izmiče stolicu i da se tako ponaša prema njima.

Foto: TV Pink Printscreen

Zoran Spasić, direktor centra za saradnju sa zemljama azije, rekao je da je takođe i posao roditelja da ima ulogu u izgradnji identiteta, a da kadar u školi, dodaje, mora da ume sa decom, nije, kako kaže, dovoljno samo znanje.

Miletić je rekao da nije mali posao formirati čitave generacije.

Dodaje da se autoritet stiče ozbiljnošću prema svom radu.

- To je jedan posao koji ne sme biti baziran samo na teorijskom znanju – rekao je Miletić.

Foto: TV Pink Printscreen

Panaotović je rekao da profesor mora da zahteva poštovanje, da, ako ga nema mora da se obrati direktoru, koji će ukloniti „trulu“ voćku, kako ne bi, dodaje, ceo razred patio zbog dva tri đaka.

Komentarišući još jedan naslov u medijima, gde se pojavila informacija o operaciji Dijane Hrkalović, Spasić je, ne želeći puno da komentariše, rekao da svaka osoba koja je bila važna za zemlju zaslužuje pažnju medija.

Panaotović je rekao da stres i toliko vremena na tako osetljivoj funkciji donosi mnogo stresa, što kako kaže može dovesti i do problema sa zdravljem.

Autor: