AKTUELNO

Posle skandala u Tehničkoj školi u Trsteniku kada su đaci maltretirali profesorku i sve to snimali, oglasio se i direktor ove obrazovne ustanove.Milan Glidžić.

Podsetimo da se juče pojavio snimak na kom je jedan od učenika stajao iza leđa profesorki, zbog čega je ona reagovala i rekla da je nekulturno stajati nekome iza leđa.

Nakon toga joj je jedan đak izvukao stolicu, a onda su ostali đaci počeli da se smeju, dok je jedan od učenika sve snimao telefonom.

Milan Glidžić putem video poziva uključio se u "Puls Srbije" na Kurir TV i tom prilikom obrazložio proceuduru kad je reč o ovakvim slučajevima.

- Incident se dogodio 9. novembra dok je trajajo šesti čas, mi smo kao škola preduzeli sve zakonske mere i pokrenuli vaspitno-disciplinski postupak protiv učenika, obavešteno je Ministarstvo prosvete, obavešten je Centar za socijalni rad, pa i javno tužilaštvo. Profesorka je smogla snage i dala pismenu izjavu. Upućeni su i pismeni pozivi roditeljima zato što su lica maloletna - rekao je direktor.

Nakon izlaganja o preduzetim merama, direktor škole je rekao kakve su konkretne kazne za ovu vrstu nasilja:

- Ovo spada u treći deo nasilja, danas je disciplinska komisija za 2 učenika, jer se jednom nisu odazvali roditelji. Disciplinska komisija će dati predlog nastavničkom veću, a nastavničko veće konačno određuje kaznu sa kojom će učenici biti kažnjeni.

#Nasilje

#Skandal

#Trstenik

#škola