AKTUELNO

U Kragujevcu je otvoren novi Kazneno-popravni zavod (KPZ) i jedan je od najmodernijih zatvorenog tipa u Srbiji, sa smeštajnim kapacitetom za 500 osoba lišenih slobode.

Foto: Tanjug/Nebojša Raus

Zavod ima 265 soba, uključujući sobe za osobe sa invaliditetom, bolničke sobe i samice u skladu sa savremenim standardima Evropskih zatvorskih pravila. Takođe, novi zavod ima i sportski blok sa terenima za košarku i teretanom, kao i blok za edukacije sa radionicama za upošljavanje osuđenih lica.

Foto: Tanjug/Nebojša Raus

Upravo zbog toga, otvaranje ovog objekta izazvalo je veliku pažnju na društvenim mrežama i komentari se samo nižu:

- Novi zatvor u Kragujevcu koji ima tereranu, crkvu, stomatološku ordinaciju i klimatizovane prostorije sa tv-om...Gde mogu da se prijavim? Ovakav smeštaj na Kopu i Zlatiboru nema bez 50 evrica po osobi! Ima li bazen i sauna, šta kažu? - samo su neki od šaljivih komentara na Tviteru.

Zatvor je izgrađen u skladu sa standardima Evropskih zatvorskih pravila, na preko 20.000 kvadrata i pokriven sa više stotina sigurnosnih kamera, te spada u red najsigurnijih u Srbiji.

Foto: Tanjug/Nebojša Raus

Sve sobe su dobro opremljene, a kompletan nameštaj izrađen u Kazneno-popravnim domovima u Srbiji, čime je napravljena milionska ušteda u budžetu.

Autor: