AKTUELNO

U organizaciji kompanija Delta Real Estate i PlanRadar danas je medijima iz regije Jugoistočne Evrope predstavljeno jedno od najvećih i najmodernijih gradilišta u Beogradu, projekat rekonstrukcije Sava Centra. Uz domaće, mediji iz Hrvatske i Slovenije imali su priliku da se iz prve ruke upoznaju sa aktuelnim procesima obnove i modernizacije Sava Centra – jednog od najpoznatijih kongresnih, kulturnih i poslovnih centara u Beogradu i regionu.

Foto: press/sava centar

U cilju unapređenja efikasnosti i poboljšanja komunikacije, kao i evidencije aktivnosti i nedostataka, kompanija Delta Real Estate koristi neke od najsavremenijih digitalnih alata za građevinsku industriju, kao što je PlanRadar. Ovo softversko rešenje za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj i industriji nekretnina omogućava jednostavno i brzo upravljanje nedostacima kako na gradilištu, tako i iz kancelarije.

Foto: press/sava centar

„Uvođenje inovacije u poslovanje uvek smo prihvatali sa velikim elanom. Sa željom da unapredimo komunikaciju i obezbedimo efikasnije vođenje gradilišta implementirali smo PlanRadar, kao jedan od najsavremenijih alata u građevinskoj industriji“ – izjavila je Katarina Gajić, direktor projektovanja i izgradnje kompanije Delta Real Estate.

Foto: press/sava centar

Kompanija PlanRadar ima preko 120.000 korisnika u više od 65 zemalja širom sveta. Pored stalnog uvođenja novih funkcionalnosti na bazi potreba i zahteva korisnika, aplikacija je prilagođena i lokalnim tržištima, kroz mogućnost korišćenja na preko 20 jezika, uključujući i srpski jezik. Satisfakcija korisnika PlanRadara možda se najbolje ogleda kroz činjenicu da, prema njihovim procenama, upotreba ove aplikacije rezultuje u uštedi i do sedam radnih sati nedeljno, a čak 95% korisnika se opredeljuje da aplikaciju ponovo koristi i na budućim projektima.

Foto: press/sava centar

„Svoju prvu primenu u našoj kompaniji PlanRadar imao je u odmakloj fazi projektovanja hotela Indigo. Budući da se radilo o veoma kompleksnoj rekonstrukciji, brzo smo uvideli prednosti njegovog korišćenja. PlanRadar istovremeno olakšava praćenje dinamike radova, potencijalnih nedostatka i poboljšava koordinaciju sa svim učesnicima na projektu. Svoje mesto i upotrebu ovaj softver pronašao je izgradnji šoping mola Delta Plane Niš, održavanju nove poslovne zgrade Delta House, kao i na projektu rekonstrukcije Sava Centra. Na ovaj način potvrdili smo benefite korišćenja PlanRadara u svim fazama životnog ciklusa jednog projekta“ – dodala je Katarina.

Foto: press/sava centar

„Kroz rad u kompaniji PlanRadar imao sam priliku da se susretnem sa brojnim impozantnim građevinskim projektima širom sveta. Drago mi je što vidim da se moderni trendovi građevinske i industrije nekretnina, kao što su digitalizacija, energetska efikasnost ili zelena gradnja, sve više primenjuju i na projektima u Srbiji, a Delta Real Estate je svakako jedan od lidera u ovoj oblasti. Ipak, ono što bih ovom prilikom dodatno posebno istakao je i interes koji neki od projekata sa kojima se susrećem izazivaju u širim zajednicama – a projekat rekonstrukcije Sava Centra svakako je jedan od njih. Nije bilo teško odlučiti se da predstavnike medija iz regiona dovedemo upravo na ovakav projekat, koji predstavlja spoj tradicije i modernog građevinarstva“ – izjavio je Bojan Petković, direktor kompanije PlanRadar za Jugoistočnu Evropu i Centralnu Aziju.

Foto: press/sava centar

Autor: