AKTUELNO

Organizovana potraga za velikom mačkom u apatinskom ataru završena je za večeras i nastavlja se sutra, rekao je Nemanja Ivanović, načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine.

Prema njegovim rečima, nakon današnjeg video-snimka na kojoj se vidi velika crna životinja, nalik panteru, koju su snimili gosti Banje Junaković u blizini Prigrevice, nadležne ekipe su krenule na obližnji teren.

- Proveli smo oko pet sati na terenu pokušavajući da uočimo divlju životinju koja je snimljena. "Vode Vojvodine" su obezbedile dron sa termovizijskom kamerom i pregledali smo najmanje 150 hektara šume i atara. Sa nama su lovočuvari iz "Vojvodinašuma" koji poznaju teren, a tu su i policijski službenici iz Apatina. Do večeras nismo primetili pantera već samo ptice i glodare - navodi Ivanović.

Ivanović kaže da je prvenstveno namera da se predator uspava pa su u akciji učestvovali i veterinari Zoološkog vrta Palić.

- Zbog magle i bezbednosti učesnika akcija hvatanja divlje životinje je obustavljena večeras, a u zavisnosti od mogućeg kretanja pantera i dojava gde je viđen, sutra ćemo nastaviti potragu - kaže Ivanović.

Autor: