AKTUELNO

"Crni panter, koji je danas snimljen u Banji Junaković jeste onaj za kojim se traga i kog sam i ja video", potvrdio je lovac Petar Sladić.

Nakon što je životinja snimljena u ovoj banji odlučeno je da se iz Subotice, angažuju stručnji ljudi sa termalnim kamera, pomoću kojih bi trebalo da se panter namami i uhvati, piše Telegraf.

Panter je ušao u dvorište Banje - kaže Petar.

Kako saznajemo, sada se predator lovi posebnom opremamo, koju poseduju stručnjaci iz Zoološkog vrta na Paliću.

Opština Apatin izdala je danas saopštenje u kojem je navela da je crni panter, koji je nedavno viđen u atarima sela Sonte, danas uočen u neposrednoj blizini Banje Junaković.

Mole se građani da ne idu do daljnjeg u tom pravcu, kao i u pravcu prigrevačke šume, jer se radi o veoma opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji. U hvatanju i lociranju crnog pantera, trenutno su uključene sve nadležne službe, kao i stručna služba iz Zoološkog vrta Palić - navodi se na sajtu Opštine Apatin.

Na društvenim mrežama kruži snimak životinje koja ulazi u šumu.

Krupnija životinja u daljini šeta po poljani. Korisnik koji je snimak postavio na društvenu mrežu napisao je da je prizor zabeležen u blizini Banje Junaković.

Na videu se čuje glas muške i ženske osobe koji objašnjavaju da je u pitanju panter, a dok ga muškarac doziva sa "mac, mac", žena na pomenutom snimku navodi da bi ovaj događaj trebalo prijaviti nadležnima.

Autor: