AKTUELNO

Ono što javnost interesuje ko je glavni organizator i za koga je ova kriminalna grupa radila, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK stručnjak za bezbednost prof.dr Miroslav Bjegović.

Suđenje klanu Belivuk-Miljković odloženo je pošto su branioci optuženih tražili izuzeće svih glavnih tužilaca u postupku. Naredno ročište zakazano je za 29. novembar i 1. i 2. decembar.

Bjegović je rekao da je bez obzira na ovaj sudski proces, najvažnije videti ko su bili nalogodavci, organizatori i planeri svega toga.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da ćemo tek saznati iz skaj aplikacija ko je sve učestvovao.

Ono što javnost interesuje ko je glavni organizator i za koga je ova kriminalna grupa radila. Predsednik je njima stao na put, objavivši rat mafiji i organizovanom kriminalu - rekao je Bjegović i dodao:
Jasno je da oni nisu mogli sami da deluju, da su morali da imaju veze sa nekim državnim institucijama, odnosno pojedincima u samom vrhu. Bez te sprege oni ne bi mogli da funkcionišu.

Kako kaže, bez domaćeg terena i pomagača odavde, oni ne bi mogli da funkcionišu.

Dodaje da je to za nas najinteresantnije i da to treba da se otkrije.

Foto: TV Pink Printscreen

Poenta je da se sazna ko je imao interes u tome. Za čije interese su to sve tražili i radili – rekao je Bjegović.

Novinar Tanjuga Darko Jeftić, rekao je da je dat rok da sud odluči da li će da prihvati taj predlog odbrane, dodaje da je već zakazan novi glavni pretres za 29. novembar.

Ovo je sada neki pokušaj da se umanji ovo što Lalić priča ili da se napravi neka pauza. Čini mi se da su svi zatečeni onim što je on izneo na prethodna dva saslušanja - rekao je Jeftić.

Foto: TV Pink Printscreen

On je rekao da se odbrana uglavnom bazira na tome da snimci ne mogu da budu prihvaćeni, da to nije zakonski nabavljeno.

Međutim, mi sada imamo direktno svedočenje čoveka koji je u tome učestvovao – rekao je Jeftić.

Kako kaže, ako se pretres nastavi dalje, Lalić će nastaviti svoj iskaz.

Posle tog glavnog pretresa tužilaštvo i odbrana mogu da mu postavljaju pitanja. On je za sada slobodno iznosio svoje teze – rekao je Jeftić.

Autor: