AKTUELNO

Grad Beograd će sutra raspisati konkurs za dodelu novčanih sredstava talentovanim učenicima srednjih škola sa teritorije Beograda, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Kako je saopšteno, Fondacija za mlade talente grada Beograda putem konkursa dodeljuje 16.800.000 dinara.

- Za nabavku neophodne opreme koja omogućava dalje negovanje talenta namenjen je ukupan iznos od 12.000.000 dinara. Za učestvovanje na priznatim takmičenjima u inostranstvu ukupan iznos od 2.400.000 dinara, a za učestvovanje na različitim obrazovnim kampovima, radionicama, edukacijama, seminarima i skupovima u inostranstvu, ukupan iznos od 2.400.000 dinara - naveo je Vesić.

Kako objašnjava, sredstva se dodeljuju jednokratno i u celom iznosu. Vesić isitiče da je kao inicijator osnivanja Fondacije ponosan, jer je ove godine veći broj donatora podržao rad Fondacije.

- Veći broj donatora znači više sredstava kojima ćemo podržati talentovanu decu u odnosu na prošlu godinu. Tokom 2016. godine Fondacija za mlade talente grada Beograda finansijski je podržala 69 talentovanih učenika - rekao je Vesić.

Fondacija za mlade talente je osnovana 23. juna 2015, jednoglasnom odlukom odbornika Skupštine grada Beograda, a posvećena je pomaganju mladim talentima koji su slabijeg materijalnog stanja da bi uprkos tome razvili svoj potencijal i imali jednaku šansu za uspehe i nagrade.

#Konkurs

#Novac

#Srednjoškolci

'