AKTUELNO

Udovica Olivera Ivanovića Milena Popović i njihov sin Bogdan (10) mogli bi da ostanu bez stana u kom žive i ostanu na ulici, ukoliko ovu nekretninu budu morali da dele sa ostalim naslednicima.

Kako je za Pink.rs objasnio Milenin advokat Srđan Popović, Bogdan Ivanović živi sa majkom Milenom u stanu koji su Oliver i Milena stekli u toku trajanja zajednice, i koji je njihova zajednička imovina.

- Postoje i drugi stanovi, lokali, za koje naš klijent ima saznanja da se sve vreme izdaju u zakup i naplaćuju kirije, od čega malom Bogdanu niko ne daje ni dinara sve ove godine. Pokušali smo da postignemo dogovor sa ostalim naslednicima, tako da stan u kojem Bogdan živi sa majkom ostane njima, a da drugi naslednici dobiju sve drugo od imovine, međutim dobili smo odgovor da nisu saglasni sa takvim predlogom i da traže da se nasleđivanje sprovede po zakonu - kaže Popović.

Kako je istakao, ovo je problem za malog Bogdana zato što se imovina na severu Kosova ne vodi u našem katastru, pa joj je teško ući u trag i dokazati vlasništvo.

Foto: Facebook.com

- Dodatno otežava stvari i to što je za ostavinski postupak nadležan sud u Leskovcu koji ne dobija dokumentaciju za imovinu sa Kosova - istakao je Popović i dodao:

Čitava ova situacija dovodi našeg klijenta u situaciju da će se stan u kojem on živi sa majkom možda deliti međi svim naslednicima, dakle on će morati na ulicu, a veliko je pitanje da li će on uspeti da dobije svoj udeo u drugoj imovini koju prema saznanjima Bogdanove mame, Milene Popović, ostali naslednici koriste i ubiraju prihode od nje.

Foto: Instagram.com/milena_bogdan

Popović je dodao da Milena ima saznanja da je Oliver za života rešio stambeno pitanje trojici starijih sinova.

- Prema njenim saznanjima dvojici sinova je dao novac za kupovinu stanova, a trećem je poklonio svoj stan - dodao je Popović.

Autor: