AKTUELNO

Vladimir Lučić direktor "Telekoma Srbija" kaže da je velika američka IT delegacija nedavno boravila u Srbiji, gde je, kako je naveo postignuto mnogo dogovora. Kako kaže u poslednje tri godine je nivo ugovora porastao je na 55 miliona evra, i to bez ugovora o telefonima.

- Iskoristili smo ova dva dana za sastanke sa Amazonom, gde bi naša saradnja bila u tri pravca, prva je startap, i zajedno bismo radili na besplatnim setovima njihovih servisa. Veoma su zainteresovani za zajedničko ulaganje, jer smo svesni da je ovo plodno tlo. Nivo obrazovanja je veliki, dosta je mladih kreativnnih ljudi. Drugi segment je ponuda malim i srednjim preduzećima, a mi bi bili prodavci. Treći segment su serije, znamo da je Amazon jedna od najvećih platformi za serije. Već smo jednu prodali - naveo je Lučić.

Govoreći o tržištima, Lučić kaže da je oktobar mesec bio jako uspešan, gde je mreža Telekoma proširena na dve zemlje, Švajcarsku i Severnu Makedoniju.

Foto: TV Pink Printscreen

- U Makedoniji je bila velika potražnja od samog početka - rekao je Lučić,

Naredna zemlja je Nemačka, a fokus su, kako dodaje Lučić zemlje gde živi naša dijaspora.

- Pozivamo sve naše građane koji su u Švajcarskoj da se jave, jer imamo odličnu ponudu, gde će im se značajno umanjiti roming - rekao je Lučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Lučić se dotakao i inicijative Otvoreni Balkan, koja je dista doprinela u razvoju posla. Kako Lučić kaže, sada se pomeraju i ruše brojne granice.

- Od Telekoma ćemo da napravimo svetsju multinacionalnu kompaniju - konstatovao je Lučić.

Autor: