AKTUELNO

Žena Marka Stojanovića, koji je preminuo zbog komplikacija tokom kolonoskopije, sprema tužbu, a v. d. direktora dr Slobodan Gajić potvrđuje da se vrši opsežan nadzor.

U Opštoj bolnici Ćuprija inspekcija vrši nadzor nakon smrti Marka Stojanovića (30) iz Svilajnca, a ovu informaciju je juče potvrdio i v. d. direktora dr Slobodan Gajić.

O inspekcijskom nadzoru u bolnici porodica nije zvanično obaveštena, kaže Markova neutešna supruga Nikolina Antić.

- Znam da je inspekcija bila u bolnici, ali nam se niko nije javljao. Danas treba da se uradi obdukcija, ne znamo kada. Posle toga ćemo moći da organizujemo sahranu - rekla je supruga juče.

Dr Slobodan Gajić, v. d. direktora ove zdravstvene ustanove, potvrđuje da je inspekcija u bolnici:

- U Opštoj bolnici Ćuprija, a povodom komplikacija tokom kolonoskopije i, nažalost, tragične smrti pacijenta M. S., započet je inspekcijski nadzor inspektora Sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja RS. Trenutno očekujemo dalje naloge Sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja RS - naveo je dr Gajić u pisanom odgovoru.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Da će se obaviti inspekcijski nadzor ranije je najavila i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Podsetimo, Marko Stojanović (30) iz Svilajnca je 24. oktobra otišao na kolonoskopski pregled, koji se iskomplikovao u bolnici u Ćupriji, a potom je prebačen u UKC Kragujevac, da bi pet dana kasnije preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

Pet dana je ležao u komi, lekari su se borili da ga spasu, ali su komplikacije bile kobne. Marku je kolonoskopiju radio gastroenterolog dr Goran Gajić, inače rođeni brat direktora bolnice. Porodica preminulog najavila je da će zbog nesavesnog lečenja i stručne greške tužiti bolnicu i lekare u Ćupriji.

Autor: