AKTUELNO

U Srbiji će sutra biti natprosečno toplo i iznad većeg dela zemlje sunčano vreme, dok će ujutru na severu, po pojedinim kotlinama i duž rečnih dolina biti kratkotrajne magle i niske oblačnosti, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab do umeren vetar, južni i jugoistočni. Najniža temperatura biće od tri do 11 stepeni, najviša dnevna od 23 do 28.

U Beogradu će sutra biti sunčano i toplo vreme, posle jutarnje kratkotrajne magle na širem području grada. Duvaće slab vetar, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura biće od osam do 11, najviša dnevna oko 27 stepeni.

U Srbiji se u sredu ujutru i pre podne na severu i zapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima očekuje umereno naoblačenje, ponegde uz slabu kratkotrajnu kišu. U četvrtak će biti pretežno sunčano vreme, a u petak će uslediti postepeno naoblačenje, sa umerenim i jakim vetrom u košavskom području i u planinskim predelima. Uveče i tokom noći u većem delu zemlje biće kiša i pljuskovi.

U subotu će biti pretežno oblačno vreme, mestimično s kišom. U nedelju će na severu i zapadu zemlje doći do razvedravanja, a u ostalim predelima i dalje će biti pretežno oblačno, ponegde s kišom. Početkom sledeće sedmice biće promenljivo, uglavnom suvo vreme.

Biometeorološka prognoza za utorak, 1. novembar:

Meteorološke prilike će biti relativno povoljne za hronične bolesnike, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima i astmatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje i glavobolja.

#Temperatura