AKTUELNO

Svečanom primopredajom, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić preuzeo je dužnost od dosadašnjeg ministra Aleksandra Vulina.

„Velika mi je čast što preuzimam dužnost ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije. Istovremeno, osećam ogromnu odgovornost kako prema pripadnicima Ministarstva, tako i prema građanima naše zemlje. Tim pre ako se ima u vidu koliko je značajna uloga Ministarstva na planu očuvanja nacionalne bezbednosti Republike Srbije, te sa kakvim pretnjama i rizicima se suočavamo u ovom trenutku, ali i šta nas čeka u budućnosti. Dozvolite mi da se pre svega zahvalim gospodinu Vulinu na uspešnom vođenju Ministarstva i na zapaženim i značajnim rezultatima koje je postigao kao ministar zajedno sa svima vama. Posebno da se zahvalim na iskrenoj i kvalitetnoj saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, koja je omogućila da se uspešno realizuje veliki broj složenih i teških akcija, čime su efikasno presečene kriminalne aktivnosti velikog broja grupa i pojedinaca po načinu delovanja i brutalnosti do sada neviđenih na ovom prostoru“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Gašić.

Foto: MUP REPUBLIKE SRBIJE

Kako je istakao ministar Gašić, njegov ultimativni cilj jeste postizanje još bolje reputacije MUP-a i jačanje poverenja građana u rad pripadnika ovog ministarstva.

Foto: MUP REPUBLIKE SRBIJE

„Ono što mogu da vam kažem i obećam, jeste da ću uložiti celog sebe i sve svoje vreme, znanje i iskustvo u pravcu daljeg jačanja Ministarstva i postizanju još zapaženijih rezultata. Moj ultimativni cilj jeste postizanje još bolje reputacije Ministarstva i jačanje poverenja građana u naš rad. U tome računam na vašu podršku i na vaše maksimalno angažovanje. Radujem se što ću svoje srce i dušu u budućnosti poveriti vama, sa uverenjem da ćemo zajedničkim naporima Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti još boljim, jačim i razvijenijim i što ćemo ga, sasvim sigurno, u narednom periodu zvati svojom kućom“, poručio je ministar Gašić, zahvalivši se na priređenoj ceremoniji primopredaje dužnosti ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Foto: MUP REPUBLIKE SRBIJE

Odlazeći ministar Vulin rekao je da mu je bila čast da vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova u prethodne dve godine i naglasio da čvrsto veruje u to da će ministar Gašić dodatno unaprediti MUP i voditi ga do pobede.

Foto: MUP REPUBLIKE SRBIJE

„Bila mi je čast što sam imao priliku da sa vama delim hleb u protekle dve godine, da delim i nadu, da delim i brigu i što verujem da smo u protekle dve godine pokazali da je promena nabolje moguća i da je moguće raditi za Srbiju, raditi za srpski narod bez obzira gde on živi, a ne prestati služiti idealu prava i pravde. Vi od danas radite sa Bratislavom Gašićem, sa čovekom u čiju hrabrost, dostojanstvo i patriotizam niko od vas ne sumnja, a moći će od njega puno da nauči. Iskreno sam ponosan što on dolazi na ovo mesto i što kontinuitet borbe za srpski narod neće prestati u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Hoću da znate da vreme koje smo proveli zajedno je vreme koje će se u istoriji srpske policije upisati kao vreme časti, kao vreme napretka, kao vreme pobeda“, rekao je Vulin.

Foto: MUP REPUBLIKE SRBIJE

„Nismo obrukali zastavu, nismo obrukali zemlju, nismo obrukali Ministarstvo, i oni koji dolaze iza nas imaju priliku da rade bolje, da rade hrabrije, da rade pametnije, ali samo jedno ne mogu - da više vole Srbiju od nas, samo u tome nikom ne dam ispred sebe“, istakao je Vulin.

Foto: MUP REPUBLIKE SRBIJE

Odlazeći ministar zahvalio se predsedniku Aleksandru Vučiću, jer mu je dao priliku da vodi MUP.

Foto: MUP REPUBLIKE SRBIJE

„Hoću da se zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću jer mi je dao priliku da budem ispred vas i da budem sa vama i da vam kažem i sada i ovde bez obzira gde se u životu budem nalazio, Aleksandar Vučić će biti i ostati moj predsednik, baš kao što je Srbija i srpski narod razlog mog postojanja. Stvaranje srpskog sveta nije nešto što je stvar političke funkcije, već stvar ubeđenja, baš tako i moj odnos prema predsedniku Vučiću nije stvar funkcije, već stvar ubeđenja“, poručio je Vulin.

Na kraju ceremonije, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uručio je oficirsku špadu Aleksandru Vulinu i poželeo mu uspeh u daljem radu.

#Bratislav Gašić