AKTUELNO

Svedočanstva o ozdravljenima u manastiru Tumane su brojna, a tri priče o čudima svetog Zosima, sada su se našle u kratkometražnom igranom filmu "Čudotvorac Tumanski", koji će premijerno biti prikazan u utorak 1. novembra u beogradskoj MTS dvorani. Iguman manastira Tumane, otac Dimitrije, rekao je za PINK da su svedočenja jako dirljiva, jer se, dodaje, uglavnom radilo o roditeljima koji su se molili za svoju decu koja su bila otpisana.

- Neka deca su se u toku molitve budila iz kome, neka su progovorila. Sva tri ozdravljenja su prilagođena i stavljena u formu filma. Na kraju će se pojaviti i konkretni akteri čija je to priča - rekao je otac Dimitrije.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, narod pre svega u svakoj svetinji, pa tako i u manastiru Tumanu, traži kako da se susretne sa Bogom. I iz te potrebe, dodaje, proizilazi svaka naša druga potreba.

- Čovek bez Boga ostaje zarobljen u vremenu i prolazan, a sa Bogom ostaje nada da će život posle života biti ispunjenje i ustvari suština njegovog postojanja. Čuda koja se tamo dešavaju, i isceljenja, kao na primer porod ili uteha u stradanjima, ima za cilj da čoveka poveže u zajednicu sa Bogom i koje je njegovo suštinsko nastojanje i kakav treba da bude njegov život - rekao je otac Dimitrije.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, svetitelji su dostigli ideal života, i budući blagodatni još za vreme života, oni razumeju i nas koji su sada na zemlji i hitaju, kako kaže, da odgovore na našu molitvu.

- Zašto je Bog blagoslovio manastir Tumane da sada projavljuje čuda, to niko ne zna. Blagodat Božija se u ovom vremenu na tom mestu specifično projavljuje - rekao je otac Dimitrije.

Foto: TV Pink Printscreen

On kaže da je čudo izraz Božje ljubavi prema čoveku ali i pokazatelj da je Gospod za nas pripremio večnost.

Autor: