AKTUELNO

Sudeći po najnovijoj najavi meteorologa, danas popodne nas očekuju pljuskovi, a od polovine sedmice stiže nam Miholjsko leto.

- U Srbiji posle podne promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom - stoji u najavi RHMZ objavljenoj oko 16 časova.

Meteorolozi prognoziraju i da je narednih dana jutra biti sveža, ali da ćemo tokom dana uživati u toplom vremenu.

- Narednih dana jutra će biti hladna, u većini mesta od 3 do 10 stepeni. Danas vetrovito i svežije sa dnevnom temperaturom ispod 20 °C, dok će od srede biti toplije, u većini mesta od 20 do 25 °C - preciziraju oni.

Sudeći po prognozi koja je objavljena za oktobar, kako mesec bude odmicao, i temperature će ići silaznom putanjom, a čeka nas i skoro 20 kišnih i vetrovitih dana.

Foto: Pink.rs/J. Vučić

Kako je ranije za “Blic” objasnio meteorolog Đorđe Đurić, Srbija se na početku ove sedmice se nalazi na obodu snažnog ciklona sa istoka Evrope i na obodu snažnog anticiklona sa zapada Evrope, pa će i dalje preovladavati izraženo severozapadno strujanje sa kojim će pristići još svežija vazdušna masa i to zahvaljujući prodoru hladnog fronta tokom ponedeljka.

Od srede će se nad našom zemljom uspostaviti uticaj snažnog anticklona i do kraja sedmice će biti stabilno i suvo, i sve toplije.

Autor: