AKTUELNO

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da je policija po naredbi Višeg suda u Negotinu sinoć izvršila pretres stana aktiviste Mladena Vladića, nevenčanog supruga Irene Barbulović, za kojim je raspisana poternica zbog sumnje da je zapalio kinesku radnu mašinu na planini Starica.

Policija u stanu nije pronašla njenog nevenčanog supruga, a pretres je izvršen u skladu sa zakonskim propisima i procedurama, uz prisustvo svedoka, koje je ona pozvala, a u naredbi suda je naglašeno da se pretres može izvršiti i noću.

Ireni Barbulović uručen je nalog za pretres, koji je ona nakon konsultacije sa advokatom potpisala, a policijski službenici tokom polusatnog pretresa postupali su profesionalno uz puno uvažavanje činjenice da su u stanu prisutna i deca.

Naglašavamo da Ministarstvo unutrašnjih poslova u svom radu postupa isključivo u skladu sa zakonom, po nalogu nadležnih tužilaštava i naredbi suda, pa i ovaj slučaj, ma koliko to pojedinci želeli da predstave drugačije, nije izuzetak.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

- Policija ne „upada“ u stanove, već po nalogu suda obavlja pretres, a ulični rečnik kojim se služi Aleksandar Jovanović Ćuta, pritom iznoseći u javnost laži, navodi nas na pitanje da li ovakvim izjavama upravo on podržava nasilje i vršenje krivičnih dela svojih aktivista i smatra da policija treba da ostane nema na kršenje zakona, uništavanje tuđe imovine, a nasilje i počinioce krivičnih dela abolira od odgovornosti - ističe se u saopštenju i dodaje:

Izgleda da bi upravo Jovanović voleo da policija postupa isključivo po njegovim nalozima i u skladu sa njegovim uverenjima. Napad aktivista na radnika kineske kompanije i oštećenje njene imovine je svakako krivično delo, ali za Ćutu i nedozvoljene radnje, ukoliko služe za njegove ciljeve, očigledno ne treba da budu na udaru zakona.

Podsećamo da je policija brzo nakon događaja rasvetlila napad na kineskog radnika u incidentu u kojem je oštećena i mašina kineske kompanije „Jinshan construction“, uhapsila zasad pet počinilaca, a prilikom pretresa kod njih pronašla bejzbol palicu, metalnu šipku, radio-stanice, fantomku, repliku pištolja i manju količinu narkotika.

U Republici Srbiji policija radi u skladu sa zakonom i brine o bezbednosti svih građana i imovine na njenoj teritoriji i tako će i ostati.

#Irena Barbulović

#Mladen Vladić

#pretres