AKTUELNO

Pripadnici PU za grad Beograd i PS Stari grad organizovali su smotru policijskih jedinica i opreme na Kalemegdanu u cilju upoznavanja dece sa radom policije.

Više od 450 decaka i devojčica pretškolskog uzrasta sa terotorije Starog grada družilo se i upoznavalo sa radom pripadnika PS Stari grad, Saobraćajne policije, vatrogascima, Interventnom jedinicom, Policijskom brigadom i Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Foto: Pink.rs

Deca su stekla osnovu bezbednosne kulture i naučila da uvek mogu i treba da se obrate policajcu u slučaju problema i opanosti.

Policajci is PS Stari grad u okviru projekta “Policija u zajednici” obilaze sve privatne i državne pretškolske i školske ustanove u cilju uspostavljanje poverenja sa decom i bolje saradnje sa građanima, izjavila je za Pink.rs koordinator projekta Tamara Ćopić.

Foto: Pink.rs

Prema njenim rečima za bezbednost građana i pravilnu edukaciju dece važan je rad policije u lokalnoj zajednici, odnosno vidljivost, dostupnost, obostrana komunikacija, upoznavanje bezbednosnih problema, preventivno delovanje.

Foto: Pink.rs

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović pružio je punu podršku ideji da se ovakve smotre organizuju i istakao da lokalna samouprava ima sjajnu saradnju sa policijskom stanicom.

Foto: Pink.rs

Marjanović je istakao da je bezbednost građana, naročito dece jedan od prioriteta opštine. Opština konkretnim merama iz ingerencije lokalne samouprave doprinosi povećanju bezbednosti, zaključio je Marjanović.