AKTUELNO

Jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, u javnosti je poznat kao neko ko je u više navrata vređao i omalovažavao one koji su mu bili konkurencija na Jutjubu.

Ilić je najveću popularnost stekao takozvanim dramama sa pokojnom jutjuberkom Kikom Đukić i mladim jutjuberkama Anđelom i Nađom Đorđević.

Novinar Marko Đedović ekskluzivno je najavio da će u četvrtak u 21 sat biti pušten novi dokumentarac o Baki Prasetu, a u kom će se nalaziti i ispovesti pojedinih roditelja.

- U njemu će biti vrlo bitne stvari, nastavak svedočenja o internet nasilju, sve o onom što karakteriše Baku Praseta kao nekog ko bitiše na Jutjub mreži - rekao je Đedović za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, jutros je video lepu vest, a to je da je kanal Baka Prase ugašen.

- Eto, od jutros lepe vesti... Ne može se doveka širiti mržnja, netrpeljivost, zlostavljanje dece, hvaljenje seksualnim odnosom sa devojčicama koje imaju 14 godina, pričanje o tom odnosu kao o odnosu u kojem se on iživljavao nad devojčicom od 14 godina, ne može se pretiti, ne mogu se nositi beli kovčezi kroz Srbiju samo zato što je neko odlučio nekog da maltretira putem društvenih mreža, a uz sve to ima imbecila koji podržavaju takav način ponašanja - izjavio je Đedović.

Prema njegovim rečima, kao što je Ilić u svojoj piramidalnoj šemi prevario narod i uzeo mu pare, tako i ti njegovi piramidalno funkcionišu, pa napadaju žrtve.

- Borba protiv internet nasilja neće stati, pa taman ugasili Jutjub profile Baki Prasetu, kao Baki Prasetu, ima i drugih profila - izjavio je Đedović.

Foto: PINK.RS/M. MIJATOVIĆ/INSTAGRAM.COM/KIKAX3

Đedović je nakon komentara da se osim na decu Baka Prase obrušio i na roditelje kako pokojne Kike, tako i na oca Anđele i Nađe, podsetio i na slučaj devojčice od samo 12 godina, koja je nakon vređanja Bake Praseta pokušala da izvrši samoubistvo.

- Istu matricu, isti princip ima kad god targetira neku metu... To je i podstrekivanje na fizičko nasilje. Te devojčice su preživele i fizičko nasilje od nekih ljudi koje je on podstrekivao na krivično delo - ocenio je Đedović.

Advokat Svetozar Vujačić kaže da Ilićev umetnički nadimak Baka Prase sve govori.

- To je uvredljivo da uvredljivije ne može biti - ocenio je Vujačić i dodao da je novi tužilac podneo masu krivičnih prijava po službenoj dužnosti ističući da se situacija privodi normali.

Foto: TV Pink Printscreen

Baka Prase, sa onim što ja znam, je izvršio najmanje pet, šest teških krivičnih dela, od poreske utaje do podstrekavanja na nasilje, do piramidalne prevare...

Vujačić ističe da je siguran da će Ilić biti priveden pravu, odnosno da će biti u pritvoru.

- Da li će to biti za pet ili 10 dana, to ćemo videti, ali ti dokazi moraju da se izvedu - naglasio je Vujačić.

#Bogdan Ilić Baka Prase

#Jutjub kanal

#Jutjuber

#Nasilje

#Vređanje