AKTUELNO

Snažno nevreme zahvatilo je danas popodne šire područje Beograda.

Nekih pola sata pre nego što je počela da pada kiša duvao je veoma jak vetar koji je lomio grane i nosio delove krovova i fasada, a u pojedinim momentima je grmelo toliko jako da su se prozori tresli.

Jak vetar je na Vračaru oborio stablo u Mačvanskoj ulici, ali srećom nije bilo povređenih.

View this profile on Instagram

192.RS (@192_rs) • Instagram photos and videos


Vetar je oborio deo limenog krova u Zahumskoj.


Zbog velike količine kiše, koja je pala za veoma kratko vreme, mnoge ulice na Altini su poplavljene, a voda je ponegde došla i do ulaza u kuću.

Slična situacija je bila i u Grockoj gde su se ulice takođe pretvorile u reke.


Poplavljen je i prilaz Aerodromu "Nikola Tesla".

View this profile on Instagram

192.RS (@192_rs) • Instagram photos and videos


Tokom snažnog nevremena koje je danas popodne pogodilo Beograd grom je udario poletno-sletnu stazu i tom prilikom napravio oštećenje zbog čega su poletanja i sletanja aviona privremeno obustavljena.


Na jednom od snimaka koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se izuzetno jak vetar koji je napravio haos na aerodromu.


Nevreme je zahtvailo i prigradska naselja. Snažan vetar je tresao stabla u Obrenovcu kao od šale.


Snažno nevreme prethodno je pre podne pogodilo delove Vojvodine. Jak pljusak praćen je grmljavinama i olujnim vetrom, a ponegde je pao i grad. Grad se, između ostalog, sručio i na Bački Petrovac, gde je oštetio mnoga vozila, a snimci snažnog nevremena.

View this profile on Instagram

192.RS (@192_rs) • Instagram photos and videos

Republički hidrometeorološki zavodio upozorio je na jake pljuskove sa grmljavinom.

- Danas nestabilno sa lokalnom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa jakim plјuskom (preko 20 mm za kratko vreme), gradom i jakim ili olujnim vetrom u zoni padavina - piše na sajtu RHMZ-a.

View this profile on Instagram

192.RS (@192_rs) • Instagram photos and videos

Upozorenje je izdato i za Beograd. - Nestabilno sa pojavom plјuskova i grmlјavina koji posle podne i uveče u pojedinim delovima grada ili okoline mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada i jakog vetra u zoni padavina - piše na sajtu RHMZ-a.

Meteorolozi su najavili nevreme u naredna dva sata u južnim delovima Banata, Braničevskom okrugu, Pomoravlјu i na istoku Srbije gde će bit imestimično sa kišom slabog i umerenog intenziteta, plјuskovima sa grmlјavinom i pojačanim vetrom.

Autor: