AKTUELNO

Vlasnik i direktor Pink Media Group Željko Mitrović, rekao je da će novac u visini od pola miliona dinara, biti uplaćen u ponedeljak, u deset časova, na račun porodice.

Naime, lekari sa Instituta za majku i dete, uputili su šestogodišnjeg dečaka, Nemanju Markovića, iz šabačkog sela Ribari, na transplataciju jetre u London.

Troškove lečenja pokreće Fond zdravstvenog osiguranja a pošto je otac donor jetre, a odlazak u inostranstvo, smeštaj u bolnici i postoperativni oporavak skup, prijatelji porodice su pokrenuli akciju.

Automehaničari su se odrekli zarade od popravke automobila i novac uplaćuju na namenski račun.

Foto: TV Pink Printscreen

- Dete je sada trenutno na intenzivnoj nezi, roditelji svaki dan putuju za Beograd, otac će biti donator jetre, ali transpartacija mora da se obavi u Londonu – rekao je prijatelj porodice.

Kako kažu, otac mora da prođe velike analize i procedure, pa nije u prilici da radi.

- Sav novac koji naplatimo za popravke automobila, uplatićemo na račun oca deteta, za njegovo lečenje koje će trajeti ko zna koliko – rekao je prijatelj.

Oni su zamolili sve koji mogu da se jave i da pomognu da se skupi novac.

Foto: Pink.rs

Mitrović, koji trenutno boravi u Londonu, gde je u četvrtak i petak kupovao deonice kompanije Alfabet, koja je vlasnik Googla, video je prilog o malom Nemanji koji je upućen na transplantaciju jetre u ovaj britanski grad.

Mitrović se čuo sa ocem mališana i dogovorio da će snositi sve propratne troškove tokom njegovog lečenja.

Autor:

#humanitarna pomoć

#Željko Mitrović