AKTUELNO

Ukupno pet lica je do sada ispoštovalo odluku privremenih institucija na KiM i preregistrovalo svoja vozila na RKS, saopštilo je privremeno Ministarstvo unutrašnjih poslova u Prištini, prenosi Koha.

Privremena administracija u Prištini je postavila rok do 31. oktobra do kada mora da se izvrši preregistracija vozila na RKS tablice, a tokom prvih 20 dana svega petoro Srba je preregistrovalo svoja vozila. Ministarstvo unutrašnjih poslova u Prištini nema ni informaciju o broju automobila koji ne poseduju RKS tablice, navodi Kosovo onlajn.

"Od 1. septembra do sada registrovano je pet vozila RKS registarskim oznakama u opštinama Prizren, Dragaš, Leposavić, Severna Mitrovica i Gnjilane. Ukupan broj vozila sa nelegalnim tablicama koja kruže na Kosovu nije poznat, jer su registrovana u prethodnom sistemu. Nakon procesa registracije biće poznat tačan broj", navodi se u saopštenju.

Kako se procenjuje, na KiM ima oko 9.000 vozila sa KM tablicama, od čega više od 7.000 na severu pokrajine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 3. septembra izjavio da je njegova procena "da neće biti više od 200 zamenjenih tablica, sa KM na RKS", navodi Kosovo onlajn.

#Priština