AKTUELNO

Premijerka Ana Brnabić na vanrednoj konferenciji obratila se javnosti iz zgrade Vlade Srbije.

Učesnici Evroprajda okupili su se danas oko 16 časova i uz jake snage pripadnika MUP-a ova šetnja privedena je kraju.

- Evo nas polako privodimo kraju ovu izazovnu i tešku nedelju. Želim da pre svega izrazim svoju ličnost zahvalnost, zahvalnonst Vlade Republike Srbije svim građanima Srbije ili velikoj većini jer su pokazali toleranciju, razumevanje i brigu prema Srbiji - rekla je Brnabić na vanrednoj konferenciji.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Premijerka je istakla da je ponosna na to što je većina građana ispoštovala prava i slobode svih građana Srbije, kao i onih koji u njoj borave.

- Posebnu zahvalnost dugujemo Ministarstvu unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativnoj agenciji. Uspeli su da suzbiju mali broj incidenata koji se desio. Želim da istaknem da je 5200 pripadnika MUP-a na ulicama Beograda bilo, da imamo 10 policajaca koji su povređeni, pet vozila koja su oštećena i 64 privedena lica. Od ozbiljnih incidenata imali smo dva- na Slaviji i u Karađorđevom parku. U oba slučaja su pripadnici MUP-a reagovali brzo i sprečili da se incidenti nastave - rekla je premijerka.

Ana Brnabić je istakla da smo pokazali da smo ozbiljna država koja poštuje prava svojih građana.

- Konačno, pokazali smo da smo ozbiljna država, država koja drži reč prema svojim građanima, poštuje svoje institucije i poštuje prava svih. Mi smo sve što se dešavalo uradili na najbolji mogući način. Završili smo konačno sa ovom temom i stavljamo tačku na to i okrećemo se većim problemima u smislu priprema za zimu i međunarodnim izazovima. Okrećemo se pripremama za zimu. Predsednik Vučić je otputovao je u Njujork gde će imati čitav niz sastanaka tokom zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Hvala svim građanima što smo u teškim i izazovnim trenucima, kad su hteli i da nas podele i da nas zavade, da pokušaju od tih tema da naprave nešto što će biti tačka razdvajanja u našem narodu i državi - rekla je Ana Brnabić.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Autor: J.Đ.