AKTUELNO

Učesnici Evroprajda okupljaju se kod Narodne skupštine i zgrade Ustavnog suda, gde su zabeleženi incidenti. Protivnici manifestacije okupljaju se kod Hrama Svetog Save. Policija je prethodno potisnula manju grupu građana koji nose verska obeležja i protive se održavanju Evroprajda od Glavne pošte niz Takovsku ulicu do zgrade RTS-a. U centru Beograda je veliki broj pripadnika policije. MUP priveo 31 izgrednika. Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će svi biti bezbedni tokom održavanja Evroprajda.

Grupu mladih izgrednika sa maskama policija rasterala sa Trga Slavija. Grupu mladih izgrednika sa maskama, koji se protive održavanju Evroprajda, policija je rasterala sa Trga Slavija. Oni su se razbežali u više pravaca.

Prethodno su uzvikivali uvredljive parole na račun pripadnika LGBT zajednice, ali su, uglavnom verbalno, napadali brojne novinarske ekipe...

U jednom trenutku ekipi Tanjuga prišao je mladić sa kapuljačom i maskom na licu i počeo da im preti i da traži da prekinu da snimaju, a u jednom momentu ga gurnuo.

Kako javlja izveštač javnog servisa, reč je o mladim i, čini se, agresivnim ljudima.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Situacija je u tom delu grada, prema njegovom rečima, napeta, a iz pravca Slavije čulo se i više topovskih udara.

Incident na trasi Evroprajda, reagovalo obezbeđenje

Više osoba sa krstovima i ikonama uspelo je da uđe među ljude koji su došli na šetnju Evroprajda.

Oni su stali na već postavljenu LGBT zastavu na trotoaru, izgovorili kratku molitvu i pevali pesmu "Hriste Bože raspeti i sveti".

Njih je posle nepunog minuta privatno obezbeđenje sklonilo sa zastave, a zatim udaljilo do prve ulazne tačke i kordona policije. Povređenih nije bilo.

Foto: MUP

Vulin: Nećemo tolerisati nasilje na ulicama Beograda

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom upozorava sve da neće tolerisati nikakvo nasilje na ulicama Beograda i da će striktno sprovoditi zakon i odluke nadležnih organa i sudova, navodi se u saopštenju.

"Kao što je saopšteno od strane Ministarstva unutrašnjih poslova i potvrđeno od strane Upravnog suda, neće biti nikakve nedozvoljene šetnje, baš kao što neće biti dopušteno ugrožavanje lične i imovinske bezbednosti bilo koga. Prema svakom ko bude kršio javni red i mir, biće primenjena sva zakonom dozvoljena sredstva", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.