AKTUELNO

"Skup za šetnju u okivru "Europrajda" počinje 17. septembra u 17 sati ispred Skupštine Srbije i to se neće promeniti.

U 19 časova biće održan koncert na Tašmajdanu, a o ostalim detaljima, poput trase kretanja odluka će biti blagovremeno doneta", kaže Goran Miletić, jedan od organizatora "Europrajda 2022" koji je u ponedeljak počeo u Beogradu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je rešenje da ne dozvoli šetnju učesnika "Evroprajd 2022", kao ni učesnika porodične šetnje u organizaciji "antiglobalista" u Beogradu.

Procena je, kako su saopštili, da postoji visok rizik da će bezbednost učesnika obe šetnje na najavljenim trasama biti ugrožena, kao i bezbednost drugih građana.

Miletić sada za kaže da su oni na tu odluku podneli žalbu MUP-u, koja nije usvojena, tako da će se u tom slučaju žaliti Upravnom sudu.

- Procedura je takva da Upravni sud mora da donese odluku do momenta održavanja skupa. Ako odluke ne bude bilo, naš stav je jasan, šetnje će biti - kaže Miletić.

Prvobitna trasa podrazumevala je da šetnja počne u 17 časova kod Skupštine Srbije i da se centralnim gradskim ulicama završi na Kalemegdanu. U međuvremenu je zvanično potvrđeno da će se završiti na Tašmajdanu.

#Evroprajd 2022