AKTUELNO

Košarkaši Srbije ispali su u osmini finala Evrobasketa, nakon što su doživeli ozbiljan debakl od Italije. Komentarišući njihov nastup na ovom prvenstvu, košarkaški trener Dragan Jakovljević, rekao je da je srž problema to što je reprezentacija bila vođena i zavisila je isključivo od Nikole Jokića.

- Naša zemlja je zemlja olimpijskih, svetskih i evropskih prvaka, i ako moramo da pričamo o tome moramo da imamo neki reper. Srbija je svakako zemlja košarke – ističe Jakovljević.

Kako kaže, Srbija je otišla u minus sa poenima za vreme Jokićevog odsustva sa terena i dodaje da je, po njegovom mišljenju, došlo do nepažnje Pešića, jer, igrač koji toliko daje morao je da se odmara ranije u grupnoj fazi takmičenja.

- Došlo je do zamora materijala kod selektora, trebalo je da odmara igrača na koga je polagala cela ekipa. Ja više nemam ni želju da gledam prvenstvo, sveo bih priču da smo imali reprezentaciju koja je trebala da ide do kraja. Neuspesi su produbljeni potencijalnim neučestvovanjem na Olimpijskim igrama i svetskom prvenstvu, jer smo debelo zabrljali protiv Belgije i Letonije – rekao je Jakovljević i dodaje da, ukoliko to propustimo, moraćemo da priznamo da su se stvari u Srbjii ipak promenile.

Foto: TV Pink Printscreen

Sportski novinar Dejan Anđus, rekao je da mu od početka takmičenja ova ekipa nije ulivala poverenje u igračkom smislu, dodaje da je pitanje da li je uopšte postojala alternativa.

- Nedostaje bek. Ja sam čovek starog kova, za mene bez beka nema igre. Takođe, nije bilo ekipe, tima. Kada sam video da nema Bogdanovića, pa da ne dolazi Bjelica, odmah sam se zapitao ko će da igra bekove. Ovi koji su sada igrali nisu dovoljan kvalitet za ove reprezentacije – rekao je Anđus i dodaje da su to shvatili i protivnički treneri.

Anđus ističe da, njega kada pitaju da li je pre za kvalitetnog beka ili centra, kaže da uvek bira beka, što dodaje, u ovom slučaju nismo imali.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mega centar ne može sam da igra, on zavisi od lopti. Dao je sam 32 poena u utakmici koja se gubi – rekao je Anđus.

Kako kaže, Italijani su bolji igrači, svi osim Jokića. Dodaje da su svi šuteri koji šutiraju bez koske.

Jakovljević kaže da smo mogli da dobijemo jučerašnju utakmicu, ali dodaje, došlo je i do zamora materijala.

- Mislim da je ova reprezentacija mogla bolje, i da je imala kvalitet – rekao je Jakovljević.

Autor: