AKTUELNO

U četvrtak pretežno sunčano i vrlo toplo uz razvoj slabe prolazne oblačnosti tokom dana uz maksimalne temperature koje će biti više od proseka ovo doba godine.

Uveče i tokom noći ka petku naoblačenje na severu Srbije sa kišom. Vetar slab jugoistočni i južni, u Banatu i na severu Srbije umeren. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 11°C do 20°C, a maksimalna od 30°C do 33°C. Uveče kiša na severu Srbije, a u ostalim predelima suvo. Temperatura u 22h od 20°C do 24°C.

Beograd: U četvrtak pretežno sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine uz razvoj slabe oblačnosti. Uveče i tokom noći ka petku naoblačenje sa mogućom kišom. Vetar slab do umeren jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna oko 32°C. Uveče moguća kiša. Temperatura u 22h 24°C.

Niš: U četvrtak prepodne uz razvoj slabe do umerene oblačnosti, a tokom dana sunčano i vrlo toplo. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak oko ili malo iznad normale. Minimalna temperatura 15°C, a maksimalna oko 32°C. Uveče suvo.

Užički region: U četvrtak pretežno sunčano i još toplije nego u sredu uz razvoj slabe oblačnosti. Vetar slab jugozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 13°C do 15°C, a maksimalna od 31°C do 33°C. Na Zlatiboru i Tari pretežno sunčano i prijatno toplo uz prolaznu oblačnost, oko 27°C na 1000 mnv.

Foto: Pixabay.com

VOJVODINA: U četvrtak pretežno sunčano i toplo uz razvoj prolazne oblačnosti tokom dana. Biće još toplije nego u sredu. Uveče i tokom noći ka petku naoblačenje sa kišom. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 15°C do 19°C, a maksimalna od 30°C do 31°C. Uveče moguća kiša. Temperatura u 22h od 21°C do 23°C.

Novi Sad: U četvrtak pretežno sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine uz razvoj oblačnosti. Uveče i tokom noći ka petku naoblačenje sa kišom. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 16°C, a maksimalna oko 31°C. Uveče moguća kiša. Temperatura u 22h 23°C.

Subotica: U četvrtak pretežno sunčano i toplo uz razvoj dnevne prolazne oblačnosti. Uveče i tokom noći ka petku naoblačenje sa kišom. Vetar slab do umeren južni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 15°C, a maksimalna oko 30°C. Uveče moguća kiša. Temperatura u 22h 22°C.

Foto: Pixabay.com

Vreme narednih dana: U petak nestabilno uz manji pad temperature sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na jugu može ostati suvo i toplo uz razvoj promenljive oblačnosti. Vetar slab severozapadni ili promenljiv na severu Srbije, a na jugu slab južni i jugozapadni ili promenljiv. Pritisak oko ili malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 13°C do 19°C, a maksimalna od 25°C na severu do 31°C na jugu Srbije. Uveče kiša na zapadu, severu i istoku Srbije. Temperatura u 22h od 18°C do 23°C.

Za vikend promenljiva oblačnost i svežije sa prolaznom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom u većini predela. U subotu češće padavine, a u nedelju manja šansa za kišu uz promenljivu oblačnost sa sunčanim periodima. U ponedeljak slaba do umerena prolazna oblačnost uz razvedravanje i pretežno sunčano u svim predelima u popodnevnim časovima. U utorak pretežno sunčano i ponovo toplije.

Autor: