AKTUELNO

Uz vatromet i baklje otvorena 27. Komunalna olimpijada!

“Veseli se srpski rode” orilo se Budvom, a nekoliko stotina baklji i vatromet sa Jadrana parali su nebo iznad Budve na svečanom otvaranju 27. po redu radničkih igara, popularne Komunalne olimpijade, koja je ove godine u Crnoj Gori okupila rekordnih više od 1.700 učesnika!

Vesela lica članova Sindikata zaposlenih u komulano-stambenoj delatnosti Srbije, koji su opleli i kolce usred Budve, nagoveštavaju da će se i te kako družiti do subote za kada je zakazana svečana večera i proglašenje generalnog pobednika i najboljih pojedinaca takmičenja.

Foto: Foto: Nikola Mutić

- Drago mi je što ste ove godine došli u najvećem broju ovde u Budvu, što je zasluga samih vas i vaših predstavnika sindikata. Ove nedelje se takmičite u sportskim disciplinama i to je divno, a mi se sledeće nedelje borimo za vaše zarade, za povećanje minimalca, ali sada nije momenat da o tome pričamo. Ovde ste da se igrate i družite - poručio je okupljenima Ljubisav Orbović, predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije.

Najveći broj ekipa dolazi iz Beograda, Niša i Novog Sada, ali ih ima i iz drugih gradova naše zemlje, kao i gostiju iz Mađarske i Slovačke.

Foto: Foto: Nikola Mutić

- Puno mi je srce da vidim ovoliko ljudi i voleo bih da sledeće godine pređemo cifru od 2.000 učesnika, da konačno sa nama budu i Grci, Albanci, Rusi... Živele Srbija i bratska Crna Gora - dodao je Zoran Antić, predsednik Samostalnog sindikata GSP “Beograd”, koji je devet puta zaredom generalni pobednik ovog takmičenja.

Video: video: Komunalna olimpijada

Takmičenja u 16 sportova u muškoj i ženskoj konkurenciji su počela, a Komunalnu olimpijadu zvanično otvorenom proglasio je čovek koji je “odgovoran” za ceo projekat, Aleksandar Radojević, predsednik Republičkog odbora sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije:

- Čestitam vam svima, ovo je vaša pobeda. Veliko hvala i našim kolegama koji nisu sa nama ovde, ostali su u svojim firmama da 24 časa dnevno obavljaju svoju komunalnu delatnost. Vama koji ste u Budvi želim mnogo sportskog uspeha!