AKTUELNO

Željko Mitrović, vlasnik Pink Media Group, je tokom gostovanja kod voditeljke Jovane Jeremić u emisiji "Novo jutro" najavio da će pozorište "Odeon" otvoriti predstava "Lucifer"

- Konkurs nije zatvoren, i dalje je otvoren. Radovi na Odenu su duži nego što je planirano. Za mene je to jako važan projekat, jer to je poslednja audio-vizelna umetnost u kojoj se nisam oprobao i u kojoj se nisam ostvario. Pozorište je nešto što je na svetskom nivou potpuno doživelo transformaciju. Naša pozorišna publika koja još uvek izdržava kamerne predstave i relativno sporo je realativno hermetizovano - naveo je Mitrović.

Moja ideja je ako budemo Brodvejski ili Londonski recept prepisali, pa ga uradili bolje, da će pozorišna publika tek biti formirana, ako te predstave budu ono što ja planiram da budu, a za to je potrebna infrastruktura pozorišta koja je veoma, veoma komplikovana.

Prema njegovim rečima, Odeon će biti pozorište koje ima mnogo pokretnih stvari, mnogo hidrauličnih dizanja, mnogo rotacionih površina, ogromni broj cugova, ogromni broj liftovskih mostova.

Foto: TV Pink Printscreen

- Gledaoci na Brodveju i Londonu, imao sam priliku da pogledam preko 30 predstava u Londonu. Kao gledalac ne znate da li ste došli na pozorišnu predstavi, na bioskopsku projekciju, na rok koncert ili medžik pirotehnički šou. Ljudi imaju potrebu da dobiju više za cenu jednu ulaznice, tako da ćemo pokušati da od Odeona napravimo pozorište specijalizovano za mjuzikle, pojedine koncerte i eventualno i eventualno neki medžik šou. Pozorište na Terazijama je relativno pristojno uradilo mjuzikle. To je jedino pozorište koje se dosledno bavi mjuziklima, imaju prostojan ansambl, ali ono što mi radimo mislim da je nekolio nekoliko generacije ispred toga. Prosto oni su ograničeni budžetski, ograničeni su i samom infrastrukturom pozorišta. Ja pokušavam od Odeoan da napravim nešto što je revolucionarno i što je sublinat najboljih elemenata različitih Londonskih pozorišta, zato što ni u Londonu nemate u jednom eplimentirano sve - dodao je Mitrović.

Ja mislim da ćemo u Odeonu, u odnosu na gabarite Odeona, to je ipak pozorište koje će imati oko 1.000 mesta, ali velikli stejdž, ako računamo sve nivoe stejdža. Velika su mi očekivanja i pošto mi je to prvenac "Lucifer" je predstava koja će ga otvoriti, ja sam je napisao za šest dana ceo scenario, ja sam je režirao i ja ću biti producent te predstave. Zasniva se na rezervoaru muzike Olivera Mandića, paralerno s tim Koprivica radi jedan scenario s bazenom pesama Riblje Čorbe. Imaćemo tri ili četiri predstave, jad se otvori imaćemo repertoar koji nije zanemarljiv, čak naprotiv