AKTUELNO

Najavljeno nevreme protutnjalo je zapadnom Srbijom i iza sebe ostavilo pustoš. Kiša koja je neprekidno padala više od šest sati ponovo je dovela do izlivanja Bresničke reke u selu Katrga kod Čačka.

Ovog jutra osvanule su slike poplavljenih livada, puteva i fudbalskog terena.

- Voda i dalje nadolazi ali za sada nije alarmantno. Kiša od sinoć ne prestaje, a voda je dospela u podrumske prostorije, jednog objekta, putevi su presečeni pa smo prinuđeni da se kroz selo krećem i idemo na posao samo terenskim vozilima - rekao je za RINU, Miloš Čekanović stanovnik Katrge.

Foto: RINA

Silovito nevreme pogodilo i je ivanjičku opštinu i nekoliko sela odsečeno je od ostatka sveta, zbog čega je uvedena vanredna situacija na delu ivanjičke teritorije, u selima Devići, Pridvorica, Ostatija i Srednja Reka i Brusnik.

Foto: RINA

- Pre samo dva dana imali smo istu situaciju. Obilne padavine uništile su gotovo 100 odsto puteva podno Golije i napravljena je šteta preko 50 miliona dinara. Ovo danas nas je dotuklo, meštanima pogođenih sela je izuzuzetno teško. Mi činimo sve što je u našoj moći da im pomognemo, ali ovaj put smo nemoćni bez pomoći viših nacionalnih institucija - istukao je Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Autor: