AKTUELNO

Za vikend će noći biti vrlo sveže, ali tokom dana malo toplije.

Danas i sutra očekuje nas jače pogoršanje vremena uz kišu i osetnije osveženje, saopštava meteorolog Marko Čubrilo.

Za vikend će noći biti vrlo sveže, ali tokom dana malo toplije. Nove padavine moguće su u nedelju.

– Početak naredne nedelje pratiće toplo, ali nestabilno vreme, dok se pogoršanje očekuje oko 12. septembra. Veći deo regiona već ima povremenu pojavu kiše i pljsukova, što je posledica uticaja frontalne zone na kojoj se razvija visinski ciklon, dok sa severa pritiče osetno svežiji vazduh – prognozira Čubrilo.

Danas tokom dana očekuje se nestabilno vreme uz kišu i grmljavinske pljuskove koji lokalno mogu biti jaki, dok se krajem dana i u toku noći kao i sutra pre podne očekuju obilnije padavine nad većim delom BiH, krajnjim istokom Hrvatske, najvećim delom Srbije i nad Crnom Gorom.

– Tokom dana osetiće se zahlađenje, a dnevna temperatura kretaće se od 17 na severozapadu do 27 sepeni na jugoistoku. Sutra bi u zoni oblačnog vremena uz obilne padavine maksimum bio veoma nizak, samo 16 stepeni Celzijusa. Nad ostalim predelima temperatura će iznositi i do 22 stepena uz umeren severozapadni vetar. Uveče bi se trebalo polako razvedriti tako da bi noć ka suboti nad vedrim predelima bila vrlo sveža uz minimume koji bi padali samo na oko 12 stepeni Celzijusa – saopštava meteorolog.

U subotu tokom dana biće pretežno sunčano i toplije uz dnevni maksimum do 26 stepeni Celzijusa, dok bi u nedelju uz slične temperature ponovo trebalo biti prolazne kiše i pljuskova.

– Posebno posle 7. 9. očekuje nas nestabilno vreme uz grmljavinske pljuskove. Dnevni maksimum bi se tokom većeg dela sledeće nedelje kretao od 24 do 29 stepeni, što je malo iznad proseka.

Novo pogoršanje uz padavine i osveženje moguće je oko 12. septembra – prognozira Čubrilo.

Autor: