AKTUELNO

Leskovčanin Zoran Nisić koga je udario grom u ataru sela Jašunja i dalje se nalazi na odeljenju intenzivne nege, a specijalista interne medicine doktorka Jelena Stojičić tvrdi da je on medicinsko čudo.

- Ne samo da se takvi slučajevi retko dešavaju, već se za mojih deset godina karijere nije desilo da pacijent kojeg udari grom preživi. Udar groma je prolaz jednosmerne struje ogromne energije. Interesantno je da nema ni vidljivih opekotina, već samo povrede u predelu nosne kosti. On je bukvalno medicinsko čudo. Pratimo sve vitalne parametre kod pacijenta. Nije imao poremećaj ritma zbog udara, tenzija je uredna. Bio je u stanju jedne mentalne konfuzije, konsultovali smo neurologa i on je od jutros dobro - rekla je specijalista interne medicine doktorka Jelena Stojičić.

Ona u jedinici intenzivne nege koronarne službe Opšte bolnice Leskovac brine o šezdesetdvogodišnjem Zoranu Nisiću koga je u ataru sela Jašunja udario grom dok se vraćao iz njive. Prema njenim rečima, on se i dalje nalazi na odeljenju intenzivne nege, ali je od danas u svesnom i komunikativnom stanju. U selu Jašunja, odakle je Zoran Nisić, njega su već prozvalo "čovek grom" jer je jedan od retkih ljudi u Srbiji koji se može pohvaliti da je preživeo direktan udar ove nebeske sile i to bez bilo kakvih posledica.

Autor: