AKTUELNO

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić naveo je danas u pismu zaposlenima u školama u Srbiji da je cilj tog ministarstva da nastavi da unapređuje obrazovni sistem, kao i uslove za rad u svim obrazovnim ustanovama, a učenicima je poželeo srećan početak nove školske godine.

Ružić je kazao da su prethodne godine bile pune izazova i da je bilo dosta novina koje su se odnosile na nove programe nastave i učenja, digitalizaciju nastave i udžbenika i druga didaktičko-metodička rešenja.

Ministarstvo je uputilo dopis svim obrazovno-vaspitnim ustanovama u kome se navodi da će i ova školska godina početi intoniranjem himne.

Obraćajući se deci koja ove godine polaze u prvi razred osnovne škole, ministar je naveo da je 1. septembar jedan od najznačajnijih datuma u životu svakog učenika.

"Toga dana postajete školarci, steći ćete nova znanja, nove drugove i drugarice i biti ponos vašim učiteljima. Siguran sam da će vam učenje biti važno i zanimljivo i da ćete biti srećni kad god naučite nešto novo i vredno", napisao je Ružić u pismu svim prvacima.

Ostalim učenicima osnovnih i srednjih škola poželeo je srećan povratak u školske klupe i naveo da su škole mesta važna za lični razvoj mladih, jer u njima pored novih znanja i veština uče o pravim vrednostima.

Autor: