AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod izdao je trodnevno upozorenje za područje Srbije zbog pojave pljuskova sa grmljavinom i gradom.

"Do petka se na području Srbije povremeno očekuju plјuskovi i grmlјavina, koji će lokalno biti izraženiji (preko 20 mm za kratko vreme) uz grad i jak vetar u zoni padavina", navodi se u upozorenju RHMZ-a.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, saopštio je ranije danas Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab i umeren, na istoku Srbije povremeno jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 21, a najviša od 26 do 30.

U Beogradu danas promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko 19, najviša oko 27 stepeni Celzijusa.

Upaljen meteo alarm

U Srbiji je danas na snazi žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine. Upozorenje važi za celu teritoriju naše zemlje, a pljuskovi praćeni grmljavinom očekuju se u zapadnoj, istočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i u Šumadiji i Pomoravlju, dok je u ostalim delovima Srbije prognozirana samo grmljavina.

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", navodi se na sajtu RHMZ-a.

Autor: