AKTUELNO

Zapanjujući snimak udara groma u dalekovod objavljen je na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi snažan bljesak posle koga je nastao totalni mrak.

- Au, sačuvaj Bože! Da li je moguće - viče muškarac koji snima nevreme.

- Čoveče Božiji, ala roka, kreće novi talas - pita se drugi muškarac sa snimka.

- Struje neće imati narednih sedam dana - našalio se treći muškarac.

Snimak je navodno nastao u selu Jabučje kod Lajkovca.

Snažno nevreme sa gradom zahvatilo je danas popodne pojedine delove Srbije.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama može se videti da se nebo tokom popodneva otvorilo iznad Novog Sada. Zbog snažnog nevremena koje je zahvatilo okolinu mnogi vozači su parkirali vozila pored puta čekajući da pljusak prođe.

Snažan pljusak praćen vetrom olujne jačine zahvatio je popodne i Kosovsku Mitrovicu. Nevreme je izazvalo veliku štetu u Aleksincu.

Strahovito olujno i kišovito nevreme praćeno gradom koje je pogodilo u popodnevnim časovima podgolijska sela napravilo je ogromnu štetu u domaćinstvu Marka Vučetića. Velika količina kiše koja je pala na teritoriji Golije u njegovom domaćinstvu pokrenula je klizište koje je zatrpalo putnički automobil i poljoprivredne mašine.

Na snimku koji je Pirotskim vestima poslao Srđan Aleksić iz Dojkinaca vidi se da je grad zabeleo dvorišta u tom mestu. Meštani navod da je jako nevreme pričinilo velike štete na usevima jer je praktično uništeno sve što nije ubrano iz bašti.

Republički hidrometeorološki zavod večeras je ponovio upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom i gradom.

- U narednih sat vremena na području Srema i Banata jaka konvektivna oblačnost uslovljava lokalno intenzivne pljuskove, kratkotrajan grad i jak vetar - navedeno je u hitnom upozorenju na sajtu RHMZ.